Google Maps тестують функцію оповіщення при зміні таксистом маршруту

2 хв. читання

Команда розробників з сайту XDA Developers виявила у Google Maps корисну функцію – стежити за тим, щоб Ваше таксі або громадський транспорт дотримувалися прокладеного маршруту.

Функція оповіщення про відхилення від заданого маршруту буде попереджати користувача в той момент, коли транспорт відхилиться від курсу на 500 метрів.

При сильному відхиленні від заданого курсу, “Карти” будуть намагатися побудувати маршрут заново – як це було б при використанні звичайної навігації. Щоб отримати доступ до цих оповіщення в Google Maps, Вам просто потрібно активувати перемикач “Stay safer” (Залишатися в безпеці) на нижній панелі інтерфейсу програми. Звідти ж можна поділитися своїм маршрутом з іншим користувачем, щоб він міг відстежувати ваше пересування онлайн.

Google Maps

У Uber, до речі, є схожа функція, яка дозволяє в реальному часі відстежувати Вашу поїздку друзям або членам сім’ї. Однак додавання такої ж функціональності в популярний картографічний додаток точно не буде зайвим, коли Ви опинитеся в салоні чужого автомобіля в незнайомому (або знайомому) місті.

Поки оповіщення про відхилення від маршруту в Google Maps працюю тільки в Індії. Коли вона з’явиться в інших регіонах, поки не відомо.

Нагадаємо, в липні Google відключить синхронізацію між сервісами “Фото” та “Диск”. Зображення та відео, які Ви додасте в один із сервісів, більше не з’являться в іншому автоматично.

Також за останні кілька років майже 440 мільйонів користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

Окрім цього, що спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Поділитися
Exit mobile version