Як перемістити додатки Android на SD-карту. ІНСТРУКЦІЯ

Не всі Android-пристрої дозволяють перемістити додатки на карту пам'яті, але для тих, які це вміють, процес займає усього кілька секунд.

3 хв. читання

Деякі телефони Android не мають багато пам’яті, а це означає, що для програм може не вистачити місця. Якщо ваш пристрій має слот для карт пам’яті microSD, ви можете використовувати його, щоб розширити пам’ять, перемістити додатки Android на SD-карту і мати більше вільного місця на смартфоні. Однак, підтримка SD-карт зараз більш обмежена, ніж раніше.

Що потрібно знати

За замовчуванням програми для Android встановлюються на внутрішню пам’ять вашого пристрою. Якщо у вас є карта пам’яті microSD, ви можете перенести деякі з встановлених програм на неї. Однак це підтримується не всіма програмами. Насправді, багато з них взагалі не підтримують цю функцію.

Стан підтримки SD-карт в Android – це лише оболонка того, що було раніше. Мало того, що набагато важче знайти пристрої на Android зі слотом для SD-карт, так ще й функціональність значно зменшилася. How-To Geek показує, що ви можете робити, якщо у вашому Android-пристрої є microSD-карта.

Читайте також: 8 функцій старих смартфонів, які варто повернути

Увага! Запуск програми з SD-карти майже завжди буде повільнішим, ніж з внутрішньої пам’яті, тому використовуйте цей спосіб лише за крайньої необхідності – і якщо є можливість, намагайтеся використовувати його для програм, які не потребують великої швидкості для нормальної роботи.

Як перемістити додатки Android на SD-карту

Спочатку проведіть вниз від верхньої частини екрана (один або два рази, залежно від вашого пристрою) і торкніться значка шестерні, щоб відкрити меню налаштувань.

Торкніться значка шестерні

Потім виберіть “Програми”.

Можливо, вам доведеться натиснути “Показати всі [кількість] програм”, щоб отримати повний список встановлених програм. На деяких пристроях повний список відображається одразу.

Виберіть програму, яку ви хочете перенести на SD-карту.

Далі на сторінці “Інформація про програму” виберіть “Сховище” або “Сховище і кеш”.

Якщо програма підтримує переміщення на SD-карту, ви побачите кнопку “Змінити”. Натисніть її.

З’явиться меню з можливістю змінити місце зберігання на “SD-карта”.

Натисніть “Перемістити” на наступному екрані, щоб розпочати процес експорту.

Ви побачите індикатор виконання на панелі процесу. Після завершення ви повернетесь до програми “Налаштування”.

Чи можна встановлювати програми безпосередньо на SD-карту?

Деякі виробники, а саме Samsung і LG, дозволяли користувачам форматувати картки microSD як внутрішню пам’ять приблизно до 2022 року. Це означало, що програми та ігри будуть встановлюватися туди за замовчуванням. На жаль, ця функція більше не працює на нових пристроях.

Технічно вона все ще можлива, якщо ви готові пройти через труднощі з рутуванням вашого телефону Android. Рутнути телефон на Android вже не так вигідно, як раніше. Android став набагато кращим, а процес рутування тільки ускладнився. Для більшості людей це просто не є доступним рішенням.

На жаль, небагато телефонів на Android мають слоти для SD-карт, і, здається, ще менше додатків підтримують можливість перенесення даних на зовнішній накопичувач. Якщо у вас є слот для SD-карти, скористайтеся ним.

Поділитися
Exit mobile version