Google відключить синхронізацію деяких своїх сервісів

3 хв. читання
g drive

У липні Google відключить синхронізацію між сервісами “Фото” та “Диск”. Зміни вступлять в силу 10 липня. Зображення та відео, які Ви додасте в один із сервісів, більше не з’являться в іншому автоматично. Те ж стосується видалення файлів: якщо Ви видалите зображення або ролики з “Фото”, то вони не зникнуть з “Диска”, і навпаки.

На сайті “Фото” з’явиться кнопка, за допомогою якої можна буде швидко скопіювати зображення і відео з “Диска”. В такому випадку однакові файли залишаться в обох сервісах, але ніякого зв’язку між ними вже не буде.

Якщо Вам потрібно, щоб Ваш контент був доступний і у “Фото”, і у “Диску”, то кращим варіантом буде скористатися додатком “Автозавантаження і синхронізація” для Windows і macOS. В такому випадку Вам не доведеться турбуватися про те, що Ваші знімки і ролики будуть займати вдвічі більше місця – їх обраховуватимуть так, ніби Ви додали їх тільки в один із сервісів. Але це стосується лише файлів в оригінальній якості.

Будь-які фото і відео, які Ви завантажили або завантажте в “Фото” до вступу змін в силу, залишаться недоторканими. Якщо у Вас у “Диску” є папка “Google Фото”, вона там і залишиться, але перестане автоматично оновлюватися.

За словами Google, у багатьох користувачів синхронізація між “Фото” та “Диском” викликає плутанину, тому компанія й вирішила внести такі зміни. “Це нововведення допоможе запобігти випадковому видаленню контенту в одному з продуктів”, – написала компанія.

До речі, застаріле шкідливе програмне забезпечення ICEFOG (інша назва Fucobha), яке вважали таким, що зникло, знову з’явилося в арсеналі кіберзлочинців.

Також за останні кілька років майже 440 мільйонів користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

Нагадаємо, що спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Окрім цього, незважаючи на безліч шахрайських схем – від нав’язливої реклами і до майнінгу криптовалют за Ваш рахунок – існує кілька простих порад, які вбережуть Ваш браузер і комп’ютер від зовнішніх загроз.

Поділитися
Exit mobile version