Що цікавого в новій версії Chrome 85?

5 хв. читання
chrome canary new

Остання версія Chrome, яка з’явилась 25 серпня 2020 року, обіцяє прискорити завантаження сторінок на комп’ютері і використовувати більше оперативної пам’яті на телефонах Android. Як завжди, Chrome автоматично запропонує встановити оновлення. Щоб перевірити і відразу встановити його, натисніть у вікні браузера Меню> Довідка> Про Google Chrome. Ось, що очікує користувачів:

Збільшення швидкості завантаження сторінок до 10%

Google рекламує нову функцію “Профільна оптимізація”, яка використовується при компіляції Google Chrome з вихідного коду. За словами Google, це означає, що “найбільш поширені завдання отримують пріоритет і виконаються швидше”. Ця функція впроваджується для Windows та Mac, Google з її допомогою прогнозує помітне поліпшення продуктивності браузера.

“Тестування показує, що сторінки завантажуються на 10% швидше в середньому, навіть при значному збільшенні навантаження, коли процесору доручено запускати безліч вкладок або програм”, – пише Google у своєму блозі Chromium.

Регулювання вкладки в фоновому режимі для економії ресурсів процесора

Ця функція була включена в бета-версії Chrome 85, але їй потрібно трохи більше часу на розробку, перш ніж вона ввійде в нову версію. Іноді для продуктивної роботи необхідно багато відкритих вкладок, але це не сильно впливає на швидкість роботи пристрою. У Chrome 85 вкладки відкриваються в фоновому режимі, тому вони не споживають ресурси процесора. Фонові вкладки в Chrome 85 обмежуються максимумом 1% процесорного часу після того, як вони неактивні протягом п’яти або більше хвилин.

Chrome тепер 64-розрядний для Android

Chrome 85 нарешті переходить на 64-розрядну версію для Android. Ця зміна назрівала давно, оскільки Android вже шість років підтримує 64-бітові додатки. Перехід на 64-розрядну версію дозволить Chrome краще використовувати оперативну пам’ять, вбудовану в телефони високого класу. Однак на даний момент це нововведення діє тільки для Android 10.

Перетягування файлу у вкладку більше не відкриває його

Якщо Ви коли-небудь намагалися перетягнути файл у вікно завантаження в Chrome, Ви знаєте, що може статися при випадковому пропуску поля – файл відразу ж відкриється у вкладці, викинувши користувача з веб-сайту. Chrome 85 виправив цю неприємну ситуацію. За замовчуванням Chrome 85 відкриває файл у новій вкладці замість поточної. Це повинно звести до мінімуму випадки випадкового видалення файлів. Ви як і раніше можете відкривати файли на поточній вкладці і перетягувати їх на вкладку у верхній частині екрану.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як захиститися від незаконного криптомайнінгу?

Як швидко знайти системні налаштування у Windows 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Як допомогти Gmail розпізнавати спам та заблокувати небажані листи?

10 кращих додатків для обміну повідомленнями на Android

Як поділитися своїм місцезнаходженням з друзями на iOS і Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як відформатувати текст у Google Таблицях? ІНСТРУКЦІЯ

Фішингову кампанію з використанням бренду Netflix виявили фахівці з кібербезпеки. Зловмисники розсилають користувачам листи з повідомленням про заборгованість і вимогою змінити платіжні дані для продовження підписки.

Також сервіс “Карти” від Google зараз активно удосконалюють, щоб полегшити розрізнення природних особливостей навколишнього середовища – щоб люди могли побачити з великою точністю, де розташовані гірські крижані шапки, пустелі, пляжі чи густі ліси. За даними Google, нові “Карти” будуть доступні у 220 країнах та окремих територіях, які зараз підтримуються програмою – “від найбільших мегаполісів до малих селищ”.

Зверніть увагу, щойно відкритий дослідниками P2P-ботнет уразив щонайменше 500 урядових та корпоративних серверів SSH протягом 2020 року.  Фірма з кібербезпеки Guardicore опублікувала дослідження FritzFrog, однорангового (P2P) ботнету, який було виявлено за допомогою устаткування компанії з січня цього року.

До речі, Huawei підтвердила, що Android-пристрої її виробництва як і раніше будуть отримувати оновлення функціоналу та патчі безпекиЯк повідомили представники Huawei порталу Huawei Central, компанія продовжить оновлювати свої смартфони (в тому числі Honor) з передвстановленим магазином додатків Google Play і Huawei Mobile Services.

Microsoft випустила позапланове оновлення KB4578013, що виправляє дві уразливості підвищення привілеїв в сервісі віддаленого доступу (Windows Remote Access).

Поділитися
Exit mobile version