Що купують українці найбільше? Склали портрет українського онлайн-шопера

2 хв. читання

За рік кількість українців, які регулярно користуються Інтернетом, збільшилася більше, ніж на мільйон. А купувати щось в Мережі стали ще приблизно 500 тисяч осіб. Таким чином, зараз близько 7 мільйонів осіб є активними користувачами Мережі. Дані наводить дослідницька компанія GfK, пише ІТСua.

Для дослідження дані надав онлайн-сервіс OLX та розповів, які товари купують українці.

Так, техніку і одяг – 47% інтернет-шоперів. Також у категорій-лідерів розділ дитячих товарів. При цьому в порівнянні з минулим роком в 2018 на 24% зросли продажі транспортних засобів. Всього за рік на OLX товари придбали у семи мільйонів продавців. А середній чек склав 1 820 гривень, тоді як в 2017 році ця сума склала майже на 200 гривень менше – 1627 гривень.

OLX 2018 Infographic 1

За 2018 рік сервіс відвідали 26 млн унікальних відвідувачів, тобто можна сказати, що на OLX хоча б раз зайшов майже кожен другий українець. В цілому, з минулого року відвідуваність зросла на 13%. При цьому 60% використовували телефон і тільки 40% заходили на ресурс з комп’ютера.

Мобільна аудиторія магазинів продовжує зростати – згідно GfK, в минулому жовтні смартфони використовували 84,5% інтернет-покупців, в цьому – вже майже 90%.

Портрет інтернет-споживача за останній рік практично не змінився – це зазвичай людина 26 – 35 років з повною вищою освітою. Кожен четвертий з інтернет-покупців не працює.

До речі, в 2018 році українці найчастіше шукали на OLX велосипеди, дивани і квартири при цьому власники Android також намагалися знайти роботу, а користувачі iPhone – інший iPhone.

Поділитися
Exit mobile version