Смартфонізація: половину покупок українці оформлюють за допомогою ґаджетів

2 хв. читання
smartphone

За перше півріччя 2018 року в Україні кількість користувачів смартфонів досягла 85%. Про це йдеться в дослідженні компанії GfK Ukraine, пише Media Sapiens.

Для порівняння, в минулому році цей показник становив 82%. При цьому в середньому українці мають по 3-4 гаджета. Що стосується покупок, то інформацію про товари в 50% випадків люди шукали через смартфон, а 43% оформлювали покупку теж за допомогою мобільних ґаджетів.

В одному з нещодавніх досліджень від Kantar.TNS йшлося про те, що українці в середньому встановлюють 40 додатків на смартфони. Згідно з ним, також зросла кількість ґаджетів із великими екранами: 59% з них припадає на пристрої з екраном 5 та більше дюймів. 82% з них працюють під операційною системою Android. Також 39% українців користуються мобільними пристроями аби знайти інформацію про ті чи інші товари, ще 36% – дивляться з їх допомогою відео, а 25% роблять покупки онлайн.

Спільне дослідження агентства мобільного маркетингу LEAD9 та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) показало як українці користуються смартфонами та мобільними додатками. За їх даними, 85% українців у віці 18-30 років користуються смартфонами з сенсорними екранами.

Активніше смартфони використовують жителі великих і середніх міст – 54-55%. В маленьких містах таких близько 43%, а в селах – 32%. При цьому 91% українських власників сенсорних смартфонів користується мобільними додатками. Такий же відсоток українців користується месенджерами.

Найпопулярнішим додатком для обміну повідомленнями виявився Viber. На другому місці – Facebook та Skype на третьому.

Поділитися
Exit mobile version