Смартфон слідкує за Вами до 14 тисяч разів на день, – розслідування

1 хв. читання
mobile geo

Дані про точне місце перебування користувача можуть отримувати деякі додатки для смартфонів більш ніж 14 тисяч разів на день. Про це йдеться у новому розслідуванні The New York Times, пише Голос Америки.

Як відомо, кожен смартфон відслідковується не за іменем людини чи номером телефону, а за ідентифікаційним номером. Проте якщо скласти разом мільйони точок місць перебування, зібраних додатками, можна отримати уявлення про те, куди людина рухається кожного дня, зауважує видання.

Крім того, ті, хто мають доступ до даних – у тому числі працедавці та клієнти – можуть ідентифікувати особу без її дозволу, наголошує The New York Times.

За даними видання, дані про місця перебування збирають щонайменше 75 компаній, і декілька з них стверджують, що прослідковують до 200 мільйонів мобільних пристроїв у США.

“Ці компанії продають, використовують або аналізують дані, щоб догодити рекламодавцям, торговим точкам і навіть хедж-фондам, які намагаються зрозуміти поведінку споживачів, – йдеться у статті. – Це гарячий ринок, на якому продажі реклами, орієнтованої на місце розташування, сягнуть приблизно 21 мільярда доларів цього року”.

Поділитися
Exit mobile version