Symantec захищатиме енергетичну інфраструктуру від кібератак

1 хв. читання
cyberattack energy

Компанія Symantec випускає новий продукт, який допоможе підприємствам захищати енергетичну інфраструктуру від кібератак та відповідно перебоїв з електрикою. Про це повідомляє ZDnet.

Industrial Control System Protection (ICSP) Neural —це прилад, який сканує всі промислові USB-пристрої для того, щоб блокувати шкідливі програми, націлені на «Інтернет речей» та інші робочі прилади.

ICSP діє за принципом нейромережі, використовуючи алгоритми штучного інтелекту для знаходження і знищення шкідливих програм.

За даними Symantec, експериментальні запуски ICSP вже показали, що до 50% USB-пристроїв (не тільки накопичувачі) заражені.

Розробка розрахована на застосування у промислових умовах у таких галузях, як електроенергетика, видобування нафти і газу, де прилади часто залежать від оновлень, які записуються на USB-флешки чи программатори.

“Сучасні дослідження виявили, що багато промислового устаткування досі працює на старих версіях Windows, що робить їх вразливими до сучасних загроз. Наприклад, маловідомий вірус Stuxnet розповсюджувався саме через USB-флешки та виводив з ладу центрифуги на іранських заводах по збагаченню урану. Це зупинило їхню ядерну програму” — йдеться у прес-релізі Symantec.

Поділитися
Exit mobile version