Свято на вулиці Android: ґаджети отримали аналог технології Apple

1 хв. читання

Прихильники Apple неодноразово наголошували на зручності використання операційної системи та безлічі функцій, які спрощують роботу з ґаджетом.

Проте й Google не пасе задніх: завдяки черговому оновленню користувачі Android отримали нову “фішку” для своїх смартфонів, спочатку доступну тільки в iOS, пише seMobile.

Функція Fast Pairing розроблена компанією Google та є аналогом бездротового підключення навушників AirPods до пристроїв Apple.

fast pairing
Користувачеві досить піднести бездротовий аксесуар, який підтримує Fast Pairing, до смартфону та погодити спробу підключення нового Bluetooth-пристрою. Після цього гарнітура чи смарт-колонка буде підключена до ґаджету. Раніше таку можливість мали лише деякі моделі навушників – Google Pixel Buds, Libratone Q Adapt On-Ear та Plantronics Voyager 8200. З новою технологією перелік сумісних пристроїв поповниться гарнітурами від Jaybird, Anker, Bose та інших компаній.

В останньому оновленні розробники значно спростили принцип сумісності, автоматизувавши процес. Відтепер уся Bluetooth-акустика прикріплюється до профілю користувача і автоматично підключається до пристроїв, на яких виконано вхід до відповідного екаунту.

Аби раніше синхронізована гарнітура або колонка з’єдналася зі смартфоном, достатньо розмістити її у досяжності Bluetooth, після чого ґаджет самостійно її ідентифікує та встановить підключення.

Функція доступна власникам пристроїв під управлінням Android версії 6.0 та новіших версій після отримання відповідного оновлення системи.

Поділитися
Exit mobile version