У новій PlayStation компанія Sony попрощається із Blu-ray

2 хв. читання
playstation 2

Японська компанія Sony активно працює над розробкою PlayStation 5, хоч поки і не підтверджує цього офіційно. Доказом тому є повідомлення Бюро товарів і патентних знаків США, яке розсекретило важливу технічну особливість майбутньої PlayStation 5, пише Сегодня.

Найімовірніше, наступна ігрова приставка від Sony позбудеться від оптичного приводу Blu-ray та повернеться до витоків 80-х, коли ігри поширювалися на змінних картриджах.

Патент Sony передбачає використання спеціального ігрового носія, об’ємом до 120 ГБ, який зовні нагадує велику карту пам’яті SD, одягнену в товстий ударостійкий корпус з отвором для кріплення. На цей хід компанію спонукало те, що ємний Blu-ray вже не в змозі зберігати великі обсяги даних відеоігор, розмір яких вже перевищив 100 ГБ. Наприклад, гра для поточного покоління Red Dead Redemption 2 не вміщується на одному диску і її розмістили на двох Blue-ray носіях.

Варто також відзначити, що вартість пам’яті стала вже досить низькою, щоб відмовитися від незручних оптичних дисків і перейти на флеш-накопичувачі, які більш компактні, довговічні і дешеві у виробництві. Подібне рішення може в підсумку вплинути на зниження кінцевої ціни приставки PlayStation 5.

Крім того, якщо картриджі Sony володітимуть високою швидкістю читання, то ця технологія позбавить від необхідності інсталювати гру на жорсткий диск, а зчитувати її безпосередньо зі знімного флеш-носія – подібний спосіб успішно використовує портативна консоль Nintendo Switch, а також Sony PS Vita.

Поділитися
Exit mobile version