Стала відома ціна і дата виходу PlayStation 5

6 хв. читання
PlayStation 5

Японська корпорація Sony оголосила, що випустить свою нову ігрову консоль PlayStation 5 в листопаді цього року. Її вартість буде такою ж, як у головного конкурента – флагманської консолі Xbox Series X виробництва Microsoft.

Ціна версії PlayStation 5 з Blu-Ray складе 500 доларів США. Xbox Series X буде продаватися за 499 доларів.

Дизайн нового пристрою, в якому переважає білий колір, досить сильно відрізняється від звичних обрисів PlayStation 4, яка була чорною.

“Цифрова версія” нової консолі Sony – PlayStation 5 Digital Edition – не обладнана приводом для читання дисків і обійдеться користувачам приблизно на 40% дорожче, ніж аналогічний “молодший” пристрій від Microsoft.

Гільєрме Фернандес з компанії Newzoo, що вивчає ринок ігрових консолей, сказав агентству Reuters, що пристрій без жорсткого диска виробництва Sony “пропонує користувачам істотну знижку без якогось збитку для якості роботи або деталей, за винятком відсутності приводу”. Про це пише BBC.

“Битва консолей”

PlayStation 5 Digital Edition буде продаватися за 399 доларів. Його конкурент – Xbox Series S – коштує 299 доларів.

Наразі в “битві консолей”, тобто боротьбі за споживачів на світовому ринку ігрових консолей, з великою перевагою перемагає саме Sony. Продажі нинішньої версії її пристрою – PlayStation 4 більш ніж удвічі перевищують Xbox One від Microsoft.

Багато аналітиків вважають, що у Microsoft є шанс поліпшити свої позиції за рахунок поєднання дешевшої консолі з послугами платного сервісу Xbox Game Pass, який пропонує споживачам доступ до новітніх ігор відразу після випуску. Аналогічна послуга від Sony (PlayStation Now) містить в собі тільки старіші ігри.

Разом з PlayStation 5 випускається декілька “консольних ексклюзивів”, тобто ігор, які спочатку будуть доступні тільки для покупців нового пристрою:

  • Final Fantasy XVI – нова гра виробництва компанії Square Enix. Згідно з трейлером, який показали під час презентації, дія в ній відбувається в середньовіччі.
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – чергова гра, що відбувається у всесвіті героїв коміксів Marvel. Це нове втілення історії про Людину-павука, яке базується на мультфільмі 2018 року “Людина-павук: через всесвіти”, в якому головний герой – не Пітер Паркер, а чорношкірий підліток Майлз Моралес.
  • Deathloop – “шутер” або “стрілялка”, в якій події повторюються кілька разів, що допомагає користувачам навчитися краще стріляти і потрапляти по цілях.

Sony також пообіцяла в 2021 році випустити довгоочікувану гру Hogwarts Legacy, де дія відбувається у світі Гаррі Поттера.

Схоже, що Sony вирішила потролити своїх головних конкурентів із Microsoft, встановивши на свою консоль таку ж ціну, як у Xbox Series X. Цей хід здивує багатьох експертів.

Минулого тижня Microsoft була змушена оприлюднити ціну своїх нових консолей після того, як інформація потрапила у ЗМІ. І це, ймовірно, надало Sony перевагу, оскільки японська компанія змогла зробити хід у відповідь.

Але очільник підрозділу PlayStation Джим Райан запевнив, що ціну PS5 визначили ​​ще на початку цього року. Також він стверджує, що дату нинішньої презентації затвердили заздалегідь.

Якщо дивитися на технічні показники, Xbox Series X – це більш потужний пристрій. Але у PlayStation 5 є хороший набір ексклюзивних ігор.

Але чи можна стверджувати, що PS5 – це вирішальний хід у “війні консолей”?

У Xbox є дуже спокуслива пропозиція у вигляді підписки на сервіс Game Pass Ultimate. Тому навіть якщо Microsoft не продасть стільки ж приставок, доходи американської корпорації можуть виявитися не нижчими, ніж у Sony.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok? Поради для батьків

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як скопіювати файли на USB-накопичувач на Chromebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, виявили нову шпигунську кампанію проти користувачів Android, в рамках якої зловмисники поширюють “Pro-версію” TikTok. Шкідливе ПЗ здатне захоплювати контроль над базовими функціями пристрою – робити фотографії, читати і відправляти SMS-повідомлення, здійснювати телефонні дзвінки і запускати додатки.

Також співробітники компанії Facebook вручну переглядають запити на розкриття інформації користувачів, не перевіряючи електронні адреси тих, хто запитує доступ до порталів, призначених виключно для співробітників правоохоронних органів. Іншими словами, будь-хто, у кого є електронна адреса, може отримати доступ до порталів, де правоохоронні органи запитують дані про користувачів Facebook і WhatsApp.

З’явилася офіційно ОС Android 11, яка розповсюджується серед компаній-виробників смартфонів та розробників Android. Остання версія мобільної ОС Google фокусується на трьох ключових темах – людське життя, елементи керування та конфіденційність – і робить їх більш помітними на Вашому смартфоні.

Фахівці Колумбійського університету провели дослідження на предмет безпеки Android-додатків, і 306 додатків містили серйозні криптографічні уразливості. Найпоширенішими проблемами опинилися використання небезпечного генератора псевдовипадкових чисел, непрацюючі хеш-функції, використання режиму роботи CBC, повторне використання паролів (в тому числі ненадійних) тощо.

Уразливість BLURtooth можуть використовувати хакери для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth. За допомогою уразливості BLURtooth зловмисник може маніпулювати компонентом CTKD для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth і таким чином отримати доступ до підтримуючих Bluetooth сервісів і додатків на тому ж пристрої.

Поділитися
Exit mobile version