На Xbox додали батьківський контроль за ігровими покупками

4 хв. читання

Microsoft нарешті додає функцію, яку батьки вимагали для ігрової консолі Xbox – можливість обмежити дитину у покупках  віртуальних предметів, за які треба сплачувати карткою. Про це повідомляє PC Magazine.

Придбання ігрових предметів, також відомих як мікротранзакції, може миттєво зменшити суму на картці (або навіть почати використовувати кредитні кошти), якщо це не обмежити. Як результат, Microsoft представляє нову функцію в додатку Xbox Family Settings, призначену для управління витратами дитини через ігрову консоль

xbox limit

Команда Xbox охарактеризувала цей контроль як “один із найкращих відгуків”, який він отримав від батьків щодо програми  Xbox Family Settings, яку Microsoft запустила минулого року.

“Відгуки варіювались від “Я б хотів додати гроші на рахунок своєї дитини як нагороду за хороші оцінки у її табелі. Чи можу я це зробити з додатка?” та “Я хочу дати своїй дитині допомогу, як раціонально витрачати гроші на ігри через додаток” до “Як я можу визначити, скільки грошей може витратити мій син, поки він грає? Я не хочу сюрпризів!”, – написала команда у своєму блозі.

Ця функція дозволить комусь з батьків внести певну суму коштів на рахунок дитини для консолі Xbox. Якщо гроші закінчаться, тоді  дитині доведеться ласкаво попросити у мами чи тата більше


“Кошти, які ви вирішите додати на рахунок своєї дитини, можуть застосовуватися до будь-якої покупки, включаючи ігри, покупки в грі, такі як скіни, та додатки”, – додала компанія.

Звичайно, батьки також можуть вирішити ніколи не пов’язувати кредитну картку з обліковим записом Xbox, яким користується дитина. Це знизить ризик збільшення витрат. Але корпорація Microsoft запропонувала альтернативну функцію під назвою “покупка за  запитом”, яка вимагає, щоб дитина спочатку отримала дозвіл від батьків зробити покупку, якщо у неї більше немає достатньо коштів на балансі рахунку.

“Батьки можуть здійснити покупку від імені своєї дитини (якщо це гра або додаток) або додати гроші на свій рахунок за покупку в грі, наприклад, новий скін чи аксесуар”, – зазначили в компанії. “А якщо Ви не хочете схвалювати покупку, просто натисніть кнопку” відмовити “в отриманому сповіщенні”.

Батьки можуть завантажити додаток Xbox Family Settings для iOS та Android. За допомогою програми батьки також можуть переглядати історію витрат на рахунку дитини разом із поточним балансом.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version