Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok? Поради для батьків

5 хв. читання

Платформа TikTok, як відомо, дуже популярна серед молодшої аудиторії, особливо підлітків та дітей. Це може викликати у деяких батьків занепокоєння щодо того, чим займаються Ваші діти в додатку, тим більше, що іноді небезпека може бути прихована у вигляді недоброзичливих символів або сумнівного вмісту, який не слід переглядати, поки Ваші діти не досягнуть певного віку.

Як цього можна уникнути, коли діти користуються TikTok, пише  компанія ESET у своєму блозі WeLiveSecurity. Справа в тому, що на початку цього року TikTok представила функцію під назвою Family Pairing. Хоча раніше батьки також могли встановлювати обмеження, вони повинні були робити це безпосередньо з пристроїв своїх дітей. Нова функція є більш зручною і дає батькам більший ступінь контролю.

Як батьки можуть обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok?

Налаштувати функцію Family Pairing досить просто. Вам потрібно натиснути на “Me”, а потім на три крапки, що переведе Вас до меню “Налаштування” та “Конфіденційність”. Якщо Ви прокрутите вниз, Ви побачите розділ Family Pairing. Натиснувши на ній, Ви зможете вибрати, як Ви туди заходите – як один з батьків чи підліток.

Pairing1
Параметри для підлітків обмежені: вони можуть сканувати QR-код лише з програми батьків – і тільки так вони у цьому випадку можуть відмовитися від контролю над додатком. Натомість батьки тепер можуть керувати програмою та обмежувати або дозволяти певні функції.

 

Використовуючи управління часом екрану, батьки можуть встановити обмеження, скільки часу проводять їхні діти, взаємодіючи з додатком. Це дуже зручно, оскільки багато підлітків проводять величезну кількість часу на своїх телефонах-  переглядають соціальні мережі, грають у ігри та постійно діляться кожною дрібницею свого життя.

Ще одна причина,  чому батьки повинні бути обережними, це вміст – не все, що з’являється на TikTok, підходить для очей дітей та підлітків. Ось чому, намагаючись зберегти платформу сімейною, додаток дозволяє батькам встановити обмежений режим.

Це відфільтрує вміст, “який може бути непридатним для всієї аудиторії”, як каже програма соціальних мереж. Якщо Ви не впевнені, що це означає, прикладом можуть бути контент “для дорослих”, який туди потрапляє тому, що актори та рекламісти використовують цю платформу для охоплення ширшої аудиторії.

Керування часом використання екрана та обмежений режим доступні для всіх у меню “Цифрове благополуччя”.

Третій варіант, який пропонується батькам, – обмеження можливості спілкування зі своїми дітьми за допомогою прямих повідомлень. Вони можуть перешкодити певним людям обмінюватися повідомленнями з дітьми або взагалі відмовитися від обміну повідомленнями.

Щодо повідомлень, то TikTok не дозволяє нікому надсилати зображення або відео через прямі повідомлення, а крім того, на початку цього року платформа почала автоматично відключати прямі повідомлення для зареєстрованих користувачів, яким не виповнилося 16 років.

Хоча деякі можуть стверджувати, що це зачіпає конфіденційність дітей, Gen Z – перше покоління, яке виховується в сучасному цифровому світі з різними типами ризиків, на відміну від тих, з якими стикалися їхні батьки та бабусі та дідусі.

Отже, полегшити їхнє життя у соціальних мережах за допомогою певних настанов краще, ніж залишити їх на власний розсуд. Таким чином вони можуть дізнатись про ризики, пов’язані із соціальними мережами, і навчитися бути відповідальними та врівноваженими користувачами мережі.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому варто дотримуватись максимальної приватності Вашого профілю і сторінки у соцмережах

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити екаунт TikTok? Поради

Нове сімейство троянських шкідливих програм виявили фахівці з кібербезпеки. Загроза поширюється через шкідливі торенти та використовує численні прийоми, щоб отримати якомога більше криптовалюти від жертв, та при цьому уникнути виявлення.

Також компанії Apple і Google оголосили, що в майбутніх версіях операційних систем iOS і Android буде реалізована система відстеження поширення COVID-19, для використання якої раніше була потрібна установка окремого додатка.

Зверніть увагу, як з’ясували фахівці компанії Palo Alto Networks, найчастіше зловмисники імітують сайти Microsoft, Facebook, Netflix, PayPal, Apple, Royal Bank of Canada, LinkedIn, Google, Apple iCloud, Bank of America, Dropbox, Amazon і Instagram.

До речі, Apple випадково дозволила шкідливій програмі Shlayer працювати на macOS. Шкідливе ПЗ було замасковано під оновлення для Adobe Flash Player і пройшло необхідну верифікацію в Mac App Store.

Співробітники Mozilla провели нове дослідження, яке підтвердило, що історія переглядів браузера дозволяє ідентифікувати користувачів. Вони з’ясували, що більшість користувачів слідують звичними схемами перегляду веб-сторінок, і це дозволяє онлайн-рекламодавцям створювати їх точні профілі.

Поділитися
Exit mobile version