Системи ВООЗ атакують хакери

2 хв. читання
Young hacker in data security concept

Кіберзлочинці намагалися зламати комп’ютерні системи Всесвітньої організації охорони здоров’я на початку березня нинішнього року. За словами директора з інформаційної безпеки ВООЗ Flavio Aggio, винуватців не вдалося встановити, а їх спроба була невдалою. Спроби зламу проти організації та її партнерів різко зросли, оскільки вони борються з пандемією коронавірусної інфекції, повідомило інформагентство Reuters.

За словами ІБ-фахівця Alexander Urbelis із юридичної фірми Blackstone Law Group, яка відстежує реєстрацію підозрілих доменів, перша спроба зламу була зафіксована 13 березня, коли група зловмисників запустила шкідливий сайт, що імітує внутрішню систему електронної пошти ВООЗ.

Два джерела агентства повідомили, що в організації цієї атаки могло брати участь кіберзлочинне угруповання, відоме як DarkHotel, яка займається кібершпигунством принаймні з 2007 року.

“Спостерігається значне зростання цільового впливу і кібератак, спрямованих на ВООЗ”, – зазначив Аджоа.

Чиновники та експерти з кібербезпеки попереджають, що самі різні кіберзлочинці намагаються отримати вигоду з всесвітньої паніки з приводу поширення коронавірусу. Як зазначив Урбеліс, він щодня фіксує тисячі web-сайтів, присвячених пандемії коронавіруса, багато з яких є зловмисними.

hac lep

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version