У Чехії вважають, що продукція Huawei загрожує національній безпеці

1 хв. читання
huawei 1

Продукція Huawei та ZTE несе загрозу національній безпеці Чехії. Про це повідомило Національне управління з кібернетики та інформаційної безпеки Чеської Республіки, пише Європейська правда з посиланням на Reuters.

Використання смартфонів, планшетів, телекомунікаційного обладнання, інших електронні пристроїв і програмного забезпечення від цих китайських компаній може бути  небезпечним для користувачів, впевнені у відомстві

“Китайські закони вимагають, щоб приватні компанії, які базовані в Китаї, співпрацювали з розвідувальними службами, тому їхнє впровадження в головні державні системи може стати загрозою”, – пояснив директор відомства Душан Навратіл.

Системні адміністратори в критичній інформаційній інфраструктурі, будь то в державному або приватному секторі, повинні здійснити “адекватні заходи” проти загрози, сказав Навратіл.

Компанія Huawei є найбільшим постачальником устаткування для чеських мобільних операторів. Крім того, смартфони виробника користуються у жителів республіки великою популярністю. У Huawei відкинули твердження, що продукти компанії можуть становити загрозу чеській безпеці.

Раніше США через загрозу шпигунства заборонили продавати та використовувати продукти Huawei на своїй території. При цьому американська влада закликала партнерів вчинити так само.

Також спецслужби Австралії заявили, що виробник електроніки Huawei співпрацює з китайською розвідкою.

Поділитися
Exit mobile version