У Chrome з’явиться алгоритм блокування реклами

2 хв. читання
11

Google Chrome планує найближчим часом порадувати своїх користувачів черговим нововведенням. Розробники працюють над впровадженням в код веб-браузера для мобільних і десктопних платформ спеціального алгоритму, який буде блокувати рекламні механізми в Мережі, що не дозволяють повернутися на попередню веб-сторінку, пише Portaltele.

Нововвдення спрямовано на усунення проблеми під назвою “маніпулювання історією”.

Офіційної заяви з боку розробників ще не було, але про те, що ведеться робота над розробкою нового алгоритму, свідчать виявлені нововведення в програмному коді Chromium.

Йому належить виявляти механізми, які утримують користувача на сторінці з рекламою і перешкоджають поверненню, обмежуючи їх дію і роблячи процес взаємодії з Мережею більш комфортним для кінцевого користувача.

Оновлення Google Chrome

Chrome постійно радує своїх користувачів оновленнями браузера: з’являються нові функції та можливості, виправляються виявлені помилки. Нещодавно стало відомо, що розробники планують зробити Chrome для Android ще зручнішим, винісши на чільне місце клавішу закриття всіх вкладок. Як показав аналіз ситуації, проведений пошуковим гігантом, багато хто навіть не знали про можливість одночасно закрити всі веб-сторінки, оскільки відповідна клавіша була захована там, куди пересічний користувач зазвичай не добирається.

Темна тема в Google Chrome

Для тих, хто користується  пристроями на базі ОС macOS Chrome також підготував новинку. Розробники Google  зараз тестують спеціальну версію Chrome з підтримкою темної теми. Активація цієї теми переводить кольори інтерфейсу браузера в темні, сприяючи більш комфортному сприйняттю контенту вечірній час доби, а також продовжує час автономної роботи  пристрою.

Поділитися
Exit mobile version