У Facebook з’явиться функція, яка заборонить соцмережі передавати Ваші дані рекламодавцям

5 хв. читання

Facebook запускає нову функцію, яка дозволяє переглядати та контролювати дані, якими додатки та веб-сайти діляться з платформою. Про це повідомляє CNET.

Інструмент під назвою Off-Facebook Activity дозволяє Вам відстежувати, до якої інформації можуть звертатися сторонні додатки, і для чого вони ці дані використовують. Наприклад, якщо Ви купуєте Galaxy Note 10, Facebook може дізнатися, що Ви шукали, і показати Вам цільові оголошення для цього телефону.

Завдяки новій функції конфіденційності Ви можете наказати Facebook відключити будь-яку інформацію, якою компанія поділилася з Вашого облікового запису, і Вам перестануть показувати цільові рекламні оголошення. Її запуск – це наслідок штрафу розміром 5 мільярдів доларів від Федеральної комісії з торгівлі та зобов’язання Facebook забезпечити кращий захист конфіденційності користувачів.

Facebook також оновлює свою бібліотеку рекламних оголошень “Чому я бачу це оголошення?” і додає нову функцію під назвою “Чому я бачу цю публікацію?”. Це допоможе Вам контролювати інформацію, яка надходить від Ваших друзів, сторінок і груп у Вашій стрічці новин.

На даний момент функція Off-Facebook Activity доступна лише в Ірландії, Південній Кореї та Іспанії, але вона буде впроваджена скрізь протягом найближчих місяців.

FB offline 2

Як працюватиме Off-Facebook Activity?

Використовуючи бізнес-інструменти Facebook, Ви зможете побачити, які інформаційні програми та веб-сайти надсилали свою інформацію у Facebook. Звідти Ви можете видалити їхню інформацію зі свого облікового запису та вимкнути майбутню Off-Facebook Activity у своєму екаунті. Ви зможете контролювати це для всіх додатків та веб-сайтів, тому вони більше не зможуть ділитися Вашою діяльністю з Facebook.

Коли функція стане доступною, скористайтесь такими налаштуваннями:

Settings > Your Facebook Information > Off-Facebook Activity (Налаштування-Інформація про Facebook- Активність поза Facebook).

Звідти Ви зможете керувати своєю Активністю поза Facebook, очистити всю історію та вимкнути будь-яку майбутню діяльність рекламних кампаній у своєму обліковому записі, повідомляє Facebook.

Що станеться, якщо вимкнути  Off-Facebook Activity?

Після того, як Ви вимкнете Off-Facebook Activity взагалі, Facebook видалить Вашу ідентифікаційну інформацію, якою діляться додатки та веб-сайти. Це означає, що Facebook не дізнається, які веб-сайти Ви відвідали або що Ви подивилися, тому Ви не побачите жодної націленої реклами з цих сайтів. Проте, як вказує Washington Post, Ваші дані не видаляються, а лише анонімізуються.

Що Ви зараз можете зробити?

Якщо поки ця функція недоступна у Вашому регіоні, але Ви хочете контролювати, які оголошення Ви бачите (чи ні) у Facebook, перейдіть у “Налаштування” на телефоні чи на робочому столі та виберіть Налаштування реклами.

У розділі Рекламодавці та компанії Ви можете бачити, які рекламодавці розміщують рекламу, використовуючи список, завантажений у Facebook, що містить вашу інформацію. Наразі Ви також вже можете приховати рекламу від будь-якого рекламодавця.

Ви також можете перейти в Налаштування реклами та вимкнути рекламу на основі даних партнерів, оголошень на основі Вашої активності в продуктах компанії Facebook, які ви бачите в іншому місці, і оголошення, на які впливають Ваші дії в соціальних мережах. Однак при цьому не буде видалено жодних даних, і Ви все одно побачите ту саму кількість оголошень, що і раніше. Функція Off-Facebook Activity повинна змінити цей параметр після того, як вона буде впроваджена.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, більшість мобільних дзвінків у всьому світі здійснюються за стандартом Global System for Mobile Communications. Дослідники виявили недолік стандарту GSM, який дозволяє хакерам слухати Ваші дзвінки.

Microsoft не заперечує, що працівники компанії та підрядні організації можуть прослуховувати аудіозаписи розмов Skype і запити Cortana. Як видалити свою конфіденційну інформацію із серверів Microsft, йдеться у статті.

Поділитися
Exit mobile version