У Facebook з’явиться власна криптовалюта

2 хв. читання
facebook cryptocurrency

Керівництво компанії Facebook вивчає питання про запуск криптовалюти, яка дозволить двом мільярдам своїх користувачів з усього світу здійснювати електронні платежі без використання банків. Про це пише ЛІГА.Tech з посиланням на Cheddar.

Як зазначає видання, компанія намагається найняти криптовалютніх інженерів, менеджерів продуктів, вчених і юридичних фахівців для розширення своєї блокчейн-групи.

У квітні 2018 року Facebook створив блокчейн-відділ на чолі з Девідом Маркусом, колишнім президентом PayPal і віце-президентом Messenger. Маркус давній захисник криптовалюти і колишній член правління в Coinbase, найбільшої криптовалютної біржі в США.

Блокчейн-відділ Facebook зараз налічує 40 співробітників, в тому числі колишніх керівників і працівників PayPal, яких Маркус запросив зі свого колишнього місця роботи. У секретному підрозділі працюють колишні співробітники Google Pay і Samsung Pay, з служб мобільних платежів і цифрового гаманця від Samsung.

Facebook зіткнувся з великими складнощами в наборі фахівців у зв’язку з численними скандалами через витік конфіденційності даних, які підірвали довіру громадськості до соціальної мережі.

“Отже, ідея того, що Facebook буде створювати криптовалюту і цифрову економіку у своїй екосистемі, неймовірно цікава, якщо ви говорите з одними людьми. І є однією з найстрашніших речей у світі, якщо ви говорите з іншими. Це дуже полярні речі, але Facebook активно працює над цим. Я думаю, ми можемо очікувати, що Facebook придбає деякі компанії в криптовалютному просторі наступного року”, – розповів один з менеджерів компанії Алекс Хейз.

Як відомо, Facebook потрапив в скандал через те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica, яка працювала на Дональда Трампа на виборах в США 2016 року, неправомірно отримала доступ до особистої інформації більше 50 млн користувачів Facebook.

Пізніше Марк Цукерберг визнав, що в його компанії недостатньо відповідально поставилися до безпеки, що призвело до неналежного використання персональних даних громадян.

Поділитися
Exit mobile version