У Facebook заборонили “білий націоналізм” та “сепаратизм”

2 хв. читання
facebook russia today

У політиці Facebook сталися зміни – відтепер у соцмережі заборонено пропагувати білий націоналізм та сепаратизм. Про це повідомляє The Verge.

“За останні кілька місяців в результаті консультацій з представниками громадянського суспільства і вченими, які є експертами в області міжрасових відносин, ми переконалися, що білий націоналізм і сепаратизм не можуть бути відокремлені від поняття переваги білої раси і організованих груп, які проповідують ненависть, — йдеться в заяві. – Надалі ми не потерпимо проявів підтримки або позитивної оцінки білого націоналізму і сепаратизму, при цьому люди зможуть і далі демонструвати гордість за своє етнічнe походження”

Як уточнюється в заяві, нововведення торкнуться як самого Facebook, так і належної йому соціальної мережі Instagram.

Нагадаємо, паролі сотень мільйонів користувачів соцмережі Facebook зберігалися на сервері компанії у незашифрованому вигляді. Тобто тисячі співробітників Facebook могли безперешкодно отримувати доступ до облікових записів.

Також популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebook відразу ж після авторизації. Передача даних здійснюється навіть у випадку, якщо користувач не авторизований у додатку Facebook на пристрої або зовсім не має активного облікового запису в соцмережі.

Окрім цього, Facebook переслідує мету – створення “розумного” помічника, який зміг би вести бесіду з людиною на будь-яку тему. Крім того, компанія хоче використовувати штучний інтелект для моніторингу контенту, що розміщується користувачами в соцмережі, щоб блокувати заборонений контент в режимі реального часу.

Поділитися
Exit mobile version