Поговорити з Facebook: мережа розробляє власного “розумного” помічника

1 хв. читання
facebook vytik danyh

Керівник лабораторії штучного інтелекту Facebook Ян Лекун розповів в інтерв’ю Financial Times, що корпорація не тільки співпрацює з найбільшими виробниками мікрочіпів, а й веде розробку власного чіпа, пише Комерсант.

За його словами, для повноцінної роботи штучного інтелекту необхідні набагато більш потужні пристрої, ніж зараз є на ринку.

Кінцева мета Facebook – створення “розумного” помічника, який зміг би вести бесіду з людиною на будь-яку тему. Крім того, компанія хоче використовувати штучний інтелект для моніторингу контенту, що розміщується користувачами в соцмережі, щоб блокувати заборонений контент в режимі реального часу.

На початку січня на виставці CES 2019 Facebook оголосила про співпрацю з Intel. А в жовтні пан Лекун заявляв, що компанія має намір протягом двох років удвічі збільшити штат підрозділу по вивченню штучного інтелекту – до 400 осіб.

До речі, Facebook витратить 7,5 млн доларів на вивчення проблем із етикою у штучного інтелекту. У компанії вважають, що штучний інтелект є базою практично для усього, чим займається соцмережа.

Поділитися
Exit mobile version