У Chrome сайти не зможуть блокувати користувачів у режимі “інкогніто”

2 хв. читання
chromium user

У майбутніх версіях Chrome буде виправлено лазівку, що дозволяє веб-сайтам виявляти та блокувати користувачів, які намагаються отримати до них доступ, використовуючи режим “інкогніто” у веб-переглядачі. Про це повідомляє The Verge з посиланням на 9to5Google.

Анонімний режим Chrome не дозволяє зберігати локальні записи історії веб-перегляду, але забороняє веб-сайтам відслідковувати Ваші файли cookie. Однак, оскільки більша частина доходу від реклами в Інтернеті залежить від даних відстеження, деякі сайти не дозволяють читати їхні статті, якщо Ви відвідуєте їх за допомогою анонімного режиму.

Більшість сайтів відстежують дані браузера, намагаючись використати API “FileSystem”, який вимкнено під час використання режиму “інкогніто”. Як пише 9to5Google, аналіз вихідного коду Chromium показує, що веб-переглядач скоро змусить веб-сайти повірити, що API “FileSystem” завжди працює.

Тепер, коли сайти будуть запитувати API “FileSystem” в режимі “інкогніто”, браузер не буде надсилати їм очевидне повідомлення про помилку. Замість цього в оперативній пам’яті буде створена віртуальна файлова система, яка після завершення сеансу в режимі “інкогніто” буде видалена.

Даний захід може виявитися тимчасовим, оскільки Google розглядає можливість повної відмови від API “FileSystem”. Відповідно до внутрішньої документації компанії, API “FileSystem” буде повністю знищений, якщо Google не знайде йому будь-яких інших застосувань, крім як детектування режиму “інкогніто”.

Нову функцію можна буде за бажанням випробувати з виходом Chrome 74, вихід якого очікується в квітні.

Як писав Cybercalm, розробники Google думають над тим, як прискорити роботу браузера Chrome. Так, незабаром Google Chrome може отримати прапорець “Never-Slow Mode”.

Також завдяки ресурсу Panopticlick можна дізнатися, наскільки надійно захищений Ваш веб-переглядач і додатки від методів відстеження в Інтернеті.

Поділитися
Exit mobile version