Хочете зупинити відстеження у браузері? Встановіть блокувальник за два кліки

1 хв. читання

Коли Ви відвідуєте веб-сайт, онлайн-трекери та сам сайт можуть ідентифікувати Вас. Навіть якщо Ви встановили програмне забезпечення, щоб захистити себе.

Звичайно, можна налаштувати веб-переглядач, щоб перешкодити відстеженню, але багато хто з користувачів не знає, як це зробити.

Завдяки ресурсу Panopticlick можна дізнатися, наскільки надійно захищений Ваш веб-переглядач і додатки від методів відстеження в Інтернеті.

Panopticlick – дослідницький проект Electronic Frontier Foundation (з англ. – Фонд електронних кордонів). EFF адмініструє сайт Panopticlick у США. Panopticlick є частиною здобутків, які ілюструють проблему з методами відстеження та допомагають отримати більш захищену інформацію про конфіденційність для всіх.

Для перевірки Вашого веб-переглядача варто натиснути кнопку “Test Me“. Після цього Ви отримаєте результат сканування браузера.

tracking ads 21

Після перевірки сервіс пропонує встановити захисне програмне забезпечення для браузерів Chrome, Firefox та Opera. Натиснувши на кнопку “Install Privacy Badger“, зможете отримати спеціальне розширення для свого браузера. Програма “Privacy Badger” автоматично навчається блокувати невидимі елементи стеження у Вашому браузері.

Нагадаємо, тільки в анонімізованому пошуку Ви можете побачити, чим насправді є Інтернет та як там дійсно працює реклама. Адже рекламні компанії не відстежують Ваші дії в Інтернеті, це робить браузер, яким Ви користуєтесь. Методи маскування від Мережі Ви знайдете тут.

Поділитися
Exit mobile version