Як налаштувати конфіденційне користування смартфоном? Поради

5 хв. читання

Таргетована реклама – один з останніх трендів, який використовують маркетологи, щоб продати нам черговий далеко не завжди потрібний товар. Така функція дає можливість дізнатися про Ваше місцезнаходження і звички. А допомагає їм у цьому смартфон, пише АndroidІnsider.

Смартфони дуже багато знають про нас. Це не тільки дані про місцезнаходження, а й календарі з розкладом, заклади, які ми відвідуємо (і як часто це робимо), які напої і їжу ми любимо найбільше, яким транспортом користуємося і так далі. Але є кілька способів зробити наше користування смартфоном більш конфіденційним.

Як правильно налаштувати параметри відстежування телефону

Великі компанії непогано заробляють на продажі таргетованої реклами. Тому ця функція відстежування досить глибоко прихована в налаштуваннях конфіденційності, і якщо Ви її не вимкнете, вона буде записувати ваше повсякденне життя. При роботі цієї функції за допомогою телефону можна буде дізнатися, де Ви живете і працюєте, а також ваші маршрути пересування. Якщо це Вас турбує – вимкніть цю функцію.

geotargeting

Як обмежити відстеження реклами

Мобільні операційні системи також забезпечують вбудовані опції для обмеження відстеження реклами. Незважаючи на те, що ці інструменти не будуть повністю вимкнені, запис ваших дій на телефоні буде обмежений і ви будете отримувати менше реклами в стрічки сайтів і соціальних мереж.

Не дозволяйте Google слідкувати за Вами

Нещодавно було виявлено, що безліч сервісів Google зберігають дані про місцезнаходження, навіть якщо ви змінили налаштування конфіденційності.

Щоб відключити відстеження місця розташування, Ви повинні зайти в розділ “Особисті дані та конфіденційність”, потім в пункт “Управління активністю Google”, “Перейти до елементів управління активністю” і вимкніть пункт “Історія місцезнаходжень”.

Захистіть мобільний браузер

Для цього не обов’язково використовувати альтернативи на кшталт рішень від Mozilla або Microsoft Edge. Сам браузер тут не важливий. Важливо працювати в ньому в режимі інкогніто і всі сучасні програми для Iнтернет-серфінгу мають таку функцію. Вона також стирає всі паролі і історію перегляду після кожної сесії.

Якщо ви використовуєте смартфон Samsung, Ви також можете використовувати власний Інтернет-додаток. Він має вбудований блокувальник відстеження реклами, який не дозволить іншим сайтам відстежувати Вашу активність в Інтернеті.

Перевірте свої облікові записи

Іноді здається, що технологічні гіганти, такі як Google, Microsoft і Facebook, знають вас особисто. Це майже так і є. Кожен раз, коли ви використовуєте їх продукти і послуги, у них існують алгоритми, які відстежують те, що вам подобається, то, що ви дивитеся і по яких посиланнях переходите. На щастя, більшість рекламних фірм надають вам інструменти для відмови від персоналізованого відстеження реклами. Просто перевірте всі ваші профілі і переконайтеся, що функція відстеження активності відключена.

Віртуальні помічники – шпигуни

Коли Ви вимовляєте команди для віртуальних помічників, аудіофайл Вашої голосової команди вивантажується і зберігається на серверах компаній, які розробили його. Як і будь-яка інша інформація, ці дані, швидше за все, анонімні і проходять через алгоритми, які шукають поведінку і шаблони, які можуть бути використані для показу реклами.

Але все ж, знаючи, що Ваш смартфон або будь-який інший розумний пристрій може запам’ятовувати те, що Ви сказали, стає трохи млосно. Вимкніть функцію відправки даних від голосових помічників.

Перевірте права для додатків

Перед установкою додатків завжди перевіряйте, що ви дозволили, а що не дозволили тій чи іншій програмі. Іноді додатки запитують більше інформації, ніж їм дійсно потрібно. Потім ця інформація може бути відправлена ​​компаніям, які можуть використовувати її в своїх цілях.

Ось чому регулярна перевірка дозволів додатка є важливою. Це не тільки дасть вам більше контролю і зупинить додатки від потенційного шпигунства і, а й може відсіяти програми, які постійно працюють у фоновому режимі, що, в свою чергу, може поліпшити термін служби батареї вашого смартфона.

До речі, тільки в анонімізованому пошуку Ви можете побачити, чим насправді є Інтернет та як там дійсно працює реклама. Адже рекламні компанії не відстежують Ваші дії в Інтернеті, це робить браузер, яким Ви користуєтесь. Дізнатися, як максимально замаскувати Вашу присутність у Мережі та вберегтися від рекламних оголошень, можна тут.

Поділитися
Exit mobile version