У новому Chrome з’явиться функція нагляду за розширеннями

2 хв. читання
chrome canary new

У всіх браузерах, крім безпечних і дійсно корисних розширень, бувають і ті, які покликані ускладнювати користувачам життя. Браузер Chrome Canary від Google не став винятком, і на нього теж можна ненароком встановити на перший погляд корисну надбудову, яка згодом може змусити Ваш комп’ютер гальмувати, а то й зовсім красти Ваші дані, пише AndroIdinsider.

Після інцидентів з Chrome 69 розробники з Google стали завбачливі. Вони подумали заздалегідь над неприємними сценаріями, можливими після завантаження різних шкідливих розширень, і вирішили додати в нову версію свого браузера Chrome Canary спеціальний журнал активності для відстеження таких розширень.

Для того, щоб скористатися новою можливістю Chrome Canary і відстежувати дії всіх розширень в реальному часі, потрібно активувати опцію -enable-extension-activity-logging в прихованих налаштуваннях, далі перейти в розділ зі списком встановлених у браузер розширень і навпроти обраного розширення натиснути “Детальніше”. У новому вікні повинен з’явитися новий пункт “Журнал активності”, в якому можна бачити запис всіх дій будь-якого розширення і при необхідності зупинити його роботу.

Поки нова функція доступна тільки в експериментальній версії браузера, а коли вона з’явиться для релізної або хоча б бета-версії, не відомо. Але в Мережі ходять чутки, що станеться це дуже скоро.

До речі, у майбутніх версіях Chrome буде виправлено лазівку, що дозволяє веб-сайтам виявляти та блокувати користувачів, які намагаються отримати до них доступ, використовуючи режим “інкогніто” у веб-переглядачі.

Поділитися
Exit mobile version