У Польщі представили мобільний центр реагування на кіберзагрози

2 хв. читання
cyber security trojan

На конференції IBM Security Summit у Варшаві компанія IBM показала пересувний центр X-Force Command Cyber ​​Tactical Operations Center (C-TOC), який позиціонують як перший центр моніторингу та реагування на інциденти в галузі інформаційної безпеки на колесах.

C-TOC – це 23-тонна вантажівка, повністю оснащена всім необхідним обладнанням центру оперативного кіберреагування, пише Securitylab.

Центр можна використовувати як навчальний кіберполігон для імітації зовнішніх атак, проведення змагань “захоплення прапора” або спостереження за спеціальними подіями безпеки, що дозволить співробітникам, залученим до процесу оперативного реагування (від фахівців SOC до керівництва вищої ланки), оцінити готовність до реальних атак і вдосконалити стратегію кібербезпеки і реагування на інциденти.

Протягом 2019 року C-TOC проїде по містах Європи з метою мобільного навчання кібербезпеки. У першому кварталі нинішнього року C-TOC побував Великобританії, Ірландії, Нідерландах, Іспанії, Швейцарії та Франції.

За статистикою IBM, компанії, здатні відповісти на кібератаку протягом 30 днів, можуть заощадити більше $1 млн. Однак скоординований план реагування на ІБ-інциденти мають менше 25% опитаних організацій і підприємств.

Нагадаємо, Google планує вжити додаткових заходів для боротьби з шахрайськими розширеннями для Chrome. Так, Google планує видаляти розширення з веб-магазину Chrome, якщо вони порушують нові політики.

До речі, спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Окрім цього, незважаючи на безліч шахрайських схем – від нав’язливої реклами і до майнінгу криптовалют за Ваш рахунок – існує кілька простих порад, які вбережуть Ваш браузер і комп’ютер від зовнішніх загроз.

Поділитися
Exit mobile version