В Opera тепер можна сховатися від рекламодавців та переглядати сторінки інкогніто

4 хв. читання

Нова версія веб-браузера Opera 63, яка з’явилася 20 серпня для Windows, MacOS і Linux, отримала покращений приватний режим і зміни збереження закладок. Про це повідомляє ghacks.net.

Покращення приватного режиму

Розробники переконані, що користувачі повинні знати, які дані видаляються при закритті приватного вікна. У той же час потрібно пам’ятати, що частина даних приватного режиму (наприклад, збережені закладки) будуть доступні і у звичайному режимі.

opera 63.0 private mode

Під час закриття приватного вікна Opera видаляє наступні дані:

  • історію переглядів;
  • сookie-файли і дані сайтів;
  • дані заповнення форм.

Якщо під час роботи у приватному вікні Ви захочете зберегти деякі дані, то Opera залишить наступне:

  • зміни Експрес-панелі;
  • завантажені файли;
  • закладки.

Якщо Ви захочете зберегти закладку, Opera нагадає Вам, що після виходу з приватного режиму закладка залишиться доступною в менеджері закладок, на панелі закладок і на стартовій сторінці.

Що таке приватний режим?

Приватний режим, також відомий як “Режим Інкогніто” – функція браузера, призначена для підвищення рівня приватності при роботі в Інтернеті. У приватному режимі створюється окремий сеанс, дані активності в якому не зберігаються в історії переглядів. Всі дані цього сеансу, включаючи дані заповнення форм і файли cookie безповоротно видаляються.

Як використовувати приватний режим?

Ви можете використовувати приватний режим для таємного пошуку будь-якої інформації. Приватні вікна корисні при виборі товарів, пропозиції яких ви б не хотіли бачити в рекламних оголошеннях. Ще одна причина для використання приватного режиму – використання веб-сервісів з іншими обліковими даними, не виходячи з екаунтів в основному вікні.

Нарешті, Ви можете використовувати приватні вікна для запобігання відстеження. Файли cookie, створені в приватному режимі, будуть видалені при закритті приватного кону.

Важливо підкреслити, що Ваші дії в приватному режимі не будуть анонімні для Інтернет-провайдера, освітнього закладу або організації. Провайдер або системний адміністратор компанії зможуть побачити, які сторінки Ви відвідували.

Отже, Ви можете використовувати приватний режим для:

  • використання веб-сервісу з іншими обліковими даними;
  • таємного пошуку чогось без слідів в історії;
  • приватного відвідування сайтів з можливістю швидко позбутися від усіх вкладок і даних;
  • пошуку інформації про проблеми зі здоров’ям;
  • обміну папками та іншими пристроями;
  • збереження закладок.

Закладки тепер за замовчуванням зберігаються на панелі закладок, а не в папці “Інші закладки”. Ви можете вибрати інше місце збереження у вікні, що спливає, при збереженні закладки. Пізніше Ви зможете відредагувати вміст панелі закладок в менеджері закладок.

До речі, про те, що Kaspersky Lab і вся його лінійка продуктів пов’язана з російськими спецслужбами, українські фахівці попереджали давно. Про те, що ці антивіруси сильно навантажують навіть комп’ютери середньої потужності, теж попереджали. Про те, що там купа “дірок”- теж говорили. І ось наочний доказ останнього – знайдена ще одна вразливість, яка пов’язана з відстежуванням користувачів на сайтах.

Нагадаємо, що шахраї крадуть облікові записи Steam, використовуючи для цього спеціально розроблений сайт з “безкоштовними роздаванням ігор”. За допомогою вкрадених екаунтів зловмисники намагаються заманити нових жертв.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

Поділитися
Exit mobile version