Навіть попередження про злам не заохочують користувачів змінювати паролі

3 хв. читання

Тільки кожен четвертий користувач розширення Password Checkup від Chrome вирішив поміняти пароль після попередження про витік даних, стверджують експерти з Google.

Випущений в лютому Password Checkup порівнює хешировану версію кожного введеного пароля користувача з базою даних, що складається з чотирьох мільярдів скомпрометованих у результаті зламу паролів. Якщо буде виявлено збіг для комбінації пароля та імені користувача, розширення показує попередження. У такому випадку користувач може змінити пароль.

За даними Google, розширення просканувало 21 млн логінів і паролів користувачів, з яких 316 тис. (1,5%) були скомпрометовані. Тільки 60% з попереджених користувачів змінили свій пароль на складніший.

dell chromebook

До речі, про те, що Kaspersky Lab і вся його лінійка продуктів пов’язана з російськими спецслужбами, українські фахівці попереджали давно. Про те, що ці антивіруси сильно навантажують навіть комп’ютери середньої потужності, теж попереджали. Про те, що там купа “дірок”- теж говорили. І ось наочний доказ останнього – знайдена ще одна вразливість, яка пов’язана з відстежуванням користувачів на сайтах.

Нагадаємо, що шахраї крадуть облікові записи Steam, використовуючи для цього спеціально розроблений сайт з “безкоштовними роздаванням ігор”. За допомогою вкрадених екаунтів зловмисники намагаються заманити нових жертв.

Також у браузері Chrome з’явиться функція перевірки паролів, яка значно підвищить безпеку користування. Поки що нововведення  призначено лише для настільної версії, але у майбутньому може бути перенесено і до мобільної.

Стало відомо, що дослідники з компанії Avanan, що займається питаннями безпеки електронної пошти, виявили нову фішингову кампанію. Зловмисники за допомогою повідомлень голосової пошти Microsoft Voicemail намагаються змусити жертву відкрити вкладення HTML, що перенаправляє на фішингові web-сторінки.

Окрім цього, Google видалила 85 додатків для Android із магазину Google Play після того, як дослідники виявили, що це рекламне програмне забезпечення (adware), яке вдає з себе нормальні додатки.

Клікджекінг привернув увагу ІБ-експертів більш десяти років тому, і з тих пір продовжує користуватися великою популярністю у кіберзлочинців. Команда дослідників, що складається з фахівців Microsoft і вчених китайського, південнокорейського та американського університету, проаналізувала 250 тисяч сайтів зі списку Alexa і виявила три техніки, які зараз використовуються кіберзлочинцями для перехоплення кліків.

Зверніть увагу, в Microsoft виявили незвичайну фішингову кампанію, в якій використовуються кастомні сторінки з помилками 404. Таким чином зловмисники намагаються обманом змусити потенційних жертв видати свої облікові дані.

У програмі VLC Media Player було виявлено 15 уразливостей. Дві з них мають високий рівень серйозності, п’ять – середній, три – низький, а решта поки не отримали оцінку.

Незважаючи на те, що в iOS 12 і 13 Apple привнесла безліч поліпшень, деякі важливі функції так і не були додані розробниками. Одну з таких функцій, Ви знайдете у статті.

Поділитися
Exit mobile version