В Україні запускають послугу зняття готівки на касі супермаркетів

2 хв. читання
cash supermarket 1

Українці зможуть знімати готівку з банківських карт прямо на касі супермаркету. Обіцяють городянам і повноцінне впровадження безготівкової оплати в наземному транспорті, а також широке поширення моментальної розстрочки при придбанні товарів банківською карткою, пише UBR.

Уже навесні цього року у великих супермаркетах буде запущена послуга переведення в готівку грошей з картки будь-якого банку на касі магазину. Аналогічний сервіс давно доступний жителям США, Європи, Туреччини та навіть Росії. Однак в Україні зняти готівку з карти можна поки тільки в банкоматах.

“Є шанси, що цей сервіс запрацює до літа, так як ряд банків спільно з MasterCard уже тестують цю систему. Якщо точніше, то все має вирішитися в 90 днів”, – заявив директор Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов.

Підтверджують цю інформацію і інші експерти, уточнюючи, що у проекту є цілком певні бенефіціари.

“Ініціатива спочатку виходила від банку “Схід”, власником якого є ПрАТ “Фоззі”. Вони разом з MasterCard і Visa лобіюють цей проект – щоб через торговельні мережі можна було видавати готівку. Поки що мова йде про те, щоб переводити відносно невеликі суми не більше 5 тисяч гривень”, – розповів аналітик фінансових ринків Василь Невмержицький.

Новий сервіс буде до вподоби насамперед жителям глибинки – розпещені розвиненою банківською інфраструктурою городяни навряд чи оцінять її.

До речі, скільки саме буде обходитися переведення в готівку в магазині, поки ніхто точно сказати не може. Але, кажуть експерти, навряд чи торговці стануть задирати комісію. Швидше за все, вартість операції буде відповідати зняттю коштів з картки через банкомат “чужого” банку.

 

Поділитися
Exit mobile version