Відтепер Google не ховатиме можливість очистити історію пошуку

2 хв. читання
google search

Від сьогодні, 25 жовтня, компанія Google вводить зміни у функції видалення історії пошуку для настільної версії свого пошуковика.

Про це пише Новое время з посиланням на The Verge.

Спростити життя своїм користувачам інтернет-гігант вирішив після низки нещодавніх скандалів – тепер така можливість очистити історію не буде прихована далеко в налаштуваннях облікового запису.

Як відомо, Google зберігає записи про все, що Ви шукаєте на Google.com, якщо Ви увійшли до свого облікового запису Google. Ви можете очистити історію свого локального браузера, але це не дозволить зрозуміти, що зберігається на серверах Google. І тепер Google значно полегшує видалення цієї історії.

Тепер користувач може переглядати і видаляти недавню історію пошуку в самому пошуку Google. Елементи управління конфіденційності Google більше не будуть приховані в налаштуваннях, і компанія обіцяє забезпечити більш швидкий доступ до елементів управління, наприклад, відключення персоналізації реклами або навіть запобігання збереження активності сайтів Google.

Зрештою ці зміни направлені на те, щоб користувачі Google стали більш обізнаними про контроль над своїм екаунтом.

Також повідомляється, що оновлення для iOS і Android вийдуть найближчими тижнями. Окрім цього, Google планує застосувати ці ж зміни до інших своїх сервісів, таких як Google Maps, але вже наступного року.

Раніше Cybercalm писав, що Google оголосив про закриття користувацької версії соціальної мережі Google+ після виправлення помилки, яка призвела до можливого витоку персональних даних 500 тисяч користувачів.

Поділитися
Exit mobile version