Google+ закривають через витік персональних даних користувачів

2 хв. читання

Компанія Google офіційно оголосила про закриття своєї соціальної мережі Google+, пише AIN.ua з посиланням на The Wall Street Journal.

Мережу запустили в 2011 році як потенційного конкурента Facebook. Рішення про закриття проекту прийняли після новин про уразливість, яка дозволяла стороннім розробникам доступ до особистих даних приблизно 500 тисяч користувачів мережі.

Як повідомляє джерело, компанія знала про уразливість, яка існувала з березня 2015 року, але не оголошувала про неї публічно зі страху регуляторних санкцій і репутаційного збитку.

google shut 2

Уразливість давала можливість розробникам приблизно 438 сторонніх додатків отримувати доступ до даних користувачів, які цей додаток встановили, навіть в разі, якщо користувачі закривали доступ до цієї інформації. Дані могли включати імена, поштові адреси, робочі місця, стать і вік, але не особисті повідомлення. У компанії заявили, що не володіють доказами того, що вразливістю користувалися насправді.

“Як частина відповіді на інцидент Alphabet Inc планує оголосити про низку заходів щодо захисту призначених для користувача даних, включаючи відключення користувацької частини Google+. Цей захід вбиває останній цвях в продукт, який був запущений в 2011 році як виклик Facebook і широко сприймався як один з найбільших провалів Google “, – пише The Wall Street Journal.

У самій компанії закриття мережі пояснили так: “… хоча наші інженери вклали в створення Google+ багато зусиль, мережа не отримала широкого розповсюдження серед користувачів або розробників, користувачі досить мало взаємодіяли в ній з додатками. Призначена для користувача версія Google+ на даний момент демонструє низькі показники користувацької залученості: 90% сесій в Google+ тривають менше 5 секунд “.

Зараз мережа ще в онлайні і буде залишатися в робочому стані протягом 10 місяців. Її закриють до серпня 2019 року. У компанії обіцяють надати користувачам всі необхідні дані для того, щоб ті могли перенести з мережі свою інформацію. Бізнес-версія Google+ продовжить роботу.

Читайте також: ЗЛАМ ЕКАУНТА У FACEBOOK: ЧОТИРИ СПОСОБИ ЗАХИСТИТИСЯ

Нагадаємо, в кінці вересня соціальна мережа Facebook повідомила, що внаслідок чергової хакерської атаки стався черговий витік даних щонайменше 50 мільйонів користувачів.

Поділитися
Exit mobile version