Вірус зі збору конфіденційної інформації знайшли на YouTube

1 хв. читання
youtube virus

На YouTube знайшли вірус, який збирає конфіденційну інформацію. Шкідлива програма здатна заражати комп’ютери під управлінням ОС Microsoft Windows і призначена для викрадення логінів, паролів та іншої конфіденційної інформації. Про це пише Укрінформ, посилаючись на розробника антивірусних програм Dr.WEB.

“Виявлено кілька модифікацій, що детектуються також під іменем Trojan.PWS.Stealer.23198. Написані на мові Python”, – йдеться на сайті розробника.

Трапляються випадки поширення трояна через сервіс Яндекс.Диск, посилання на файли публікувалися у вигляді коментарів до відеороликів на YouTube. Шкідлива програма розповсюджується у вигляді архіву RAR SFX, що саморозпаковується.

Зібрана інформація зберігається в окремій папці, потім її вміст упаковується в архів, який разом з даними про розташування зараженого пристрою відправляється на сервер зловмисників. Троянець збирає на інфікованому пристрої: файли Cookies різних браузерів; збережені логіни/паролі із цих браузерів; знімок екрану і файли з Робочого столу Windows.

Поділитися
Exit mobile version