Винахідники в Україні матимуть доступ до світової бази патентів

3 хв. читання
TISC

Центр підтримки технологій та інновацій (Technology and Innovation Support Center TISC) презентували у рамках ІІІ Міжнародного форуму Innovation Market, повідомляє Громадський простір.

Центр створений на базі Національного офісу інтелектуальної власності (НОІВ) та започаткує майбутню мережу TISC в Україні

Як зазначили представники Центру, проект реалізований за сприяння Всесвітньої організації інтелектуальної власності. У Центрах підтримки технологій та інновацій консультуватимуть та надаватимуть доступ до патентної інформації винахідникам та інноваторам.

“Ключова послуга TISC – доступ до бази даних. Якщо винахідник хоче перевірити на унікальність свій продукт, він може звернутись до Центру, де наші фахівці допоможуть здійснити поверхневий патентний пошук. Це дасть розуміння, в якій системі координат перебуває продукт, наскільки він конкурентоспроможний у порівнянні з аналогами і яка ситуація існує в тій чи іншій ніші на ринку, – розповів Данило Цьвок, керівник Центру підтримки технологій та інновацій. – Інша фундаментальна послуга, що має попит в усьому світі – це послуга патентної аналітики. Така послуга вперше цього року була впроваджена в рамках всесвітньої мережі Центрів підтримки технологій та інновацій. Наша ціль – почати надання такої послуги, і ми маємо для цього всі шанси.”

Створення першого Центру підтримки технологій та інновацій відбувається на базі Національного офісу інтелектуальної власності, який буде центральним офісом у майбутній мережі.

Як зазначають фахівці, успішні країни світу роблять ставку на інноваційний розвиток, і створення мережі TISC в Україні зможе наблизити її до прогресивних держав.

За минулий рік у світі вже почали функціонувати 638 TISCів, які надають різні послуги своїм клієнтам та розробникам, інноваторам, повідомив Касим Величко, заступник керівника Центру підтримки технологій та інновацій.

Довідка. TISC (Technology and Innovation Support Center) — Центр підтримки технологій та інновацій, який надає інформацію про різні послуги у сфері інтелектуальної власності, незалежно від території їх надання. TISC надає винахідникам доступ до технічної інформації та пов’язані з нею послуги, такі як доступ до патентної, наукової і технічної бази даних, допомога в ліцензуванні і трансфері технологій, допомога в розробці патентів та інші, дозволяючи новаторам розкрити свій потенціал, забезпечити охорону прав і управління ними.

НОІВ (Національний офіс інтелектуальної власності) — орган державної системи правової охорони інтелектуальної власності, визнаний на національному рівні. НОІВ здійснює повноваження у сфері інтелектуальної власності, визначені законодавством та статутом.

Поділитися
Exit mobile version