Whatsapp працює над новим методом аутентифікації

3 хв. читання
whatsapp android e1621603472340

WhatsApp працює над новою функцією, яка зробить вхід у зашифрований месенджер зручнішим та безпечнішим, про що пише Techradar.

В цей час під час створення нового облікового запису або перереєстрації існуючого користувачі WhatsApp повинні надати шестизначний код, який доставляється за допомогою SMS або телефонного дзвінка.

Однак компанія розробляє нову функцію, яка називається Flash Calls, яка використовує інформацію в журналі викликів для пришвидшення цього процесу. Очікується, що новинка доповнить майбутню функцію підтримки декількох пристроїв, яка дозволить отримати доступ до облікових записів WhatsApp до чотирьох пристроїв.

Опція Flash Calls все ще перебуває на стадії розробки, але WhatsApp запропонував протестувати цю функцію у бета-версії для Android, а саме – версії 2.21.11.7.

Щоб функція могла функціонувати, спочатку користувачам потрібно буде надати WhatsApp доступ до свого журналу викликів і дозволити службі керувати дзвінками на пристрої. Ця інформація буде використана лише для швидкого входу, а не для будь-яких інших цілей. Якщо активовано Flash-дзвінки, WhatsApp здійснить дзвінок на номер телефону користувача, а потім автоматично покладе слухавку. Мета полягає в тому, щоб перевірити, чи останній номер у журналі дзвінків телефону збігається з номером, який, як правило, надає шестизначний код. Цей номер завжди унікальний, що має означати, що система не може використовуватися, щоб перехопити контроль над чужим обліковим записом WhatsApp.

Нова функція буде лише опцією, і користувачі зможуть продовжувати використовувати метод  аутентифікації шляхом введення шестизначного коду, якщо захочуть. Він також буде ексклюзивним для Android під час запуску, і, ймовірно, в найближчому майбутньому, оскільки iOS не дозволяє стороннім програмам запитувати доступ до дзвінків на пристроях.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version