Google оштрафували на 220 мільйонів євро

2 хв. читання
Google

Управління з питань конкуренції Франції зобов’язало компанію Google виплатити штраф у розмірі 220 мільйонів євро. Відомство постановило, що корпорація просувала власні сервіси на ринку онлайн-реклами, користуючись домінуючим становищем на ринку.

Антимонопольний регулятор Франції прийшов до висновку, що Google, користуючись своїм становищем, просувала власні рекламні сервіси на шкоду конкурентам.

“Після звернення з боку News Corp Inc, групи Figaro і групи Rossel The Voice відомство з питань конкуренції винесло сьогодні рішення про штраф у відношенні Google в розмірі 220 мільйонів євро за зловживання своїм домінуючим становищем на ринку рекламних серверів для веб-видавців та мобільних додатків» , – заявили в управлінні.

Google не оскаржував пред’явлені йому претензії і пішов на угоду з французьким регулятором, взявши на себе зобов’язання вдосконалити взаємодію Google Ad Manager зі сторонніми рекламними серверами, і пообіцявши більше не надавати переваги власним сервісам і продуктам.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version