Windows 11 проти Windows 10: усі відмінності нової ОС від Microsoft

4 хв. читання

Windows 11 — найновіша ОС Microsoft, але чим вона відрізняється від Windows 10? Перш ніж встановлювати нову ОС, давайте розглянемо, що насправді змінилося.

Windows 11, остання версія операційної системи Microsoft, розпочала поетапне впровадження на сумісні пристрої минулої осені. Навіть якщо на вашому комп’ютері ще не було запропоновано завантажити та встановити нову ОС, ви все одно можете подивитися, як Windows 11 співвідноситься з Windows 10, щоб оцінити, чи варто оновлюватись. Не треба поспішати приймати рішення. Microsoft каже, що припинить підтримку Windows 10 після 2025 року. Крім того, якщо у вас вже є Windows 10, Windows 11 буде доступна вам безкоштовно, якщо ваш ПК відповідає визначеним технічним вимогам.

Windows 10 проти Windows 11: усі великі відмінності в новій ОС

Дизайн та інтерфейc

windows 11 in react large

Windows 11 надає ОС абсолютно новий інтерфейс, який більше схожий на Mac. Він відрізняється чистим дизайном із заокругленими кутами та пастельними відтінками. Знакове меню «Пуск» також переміщується в центр екрана разом із панеллю завдань. Але ви можете перемістити їх назад ліворуч , як і в Windows 10, якщо хочете.

Інтеграція додатків для Android


Програми Android в операційній системі Windows 11 будуть доступні в магазині програм Amazon. Також вони будуть доступні у новому магазині Windows Store. Їх можна буде закріпити на панелі завдань. Це те, на що користувачі Windows чекали роками і знаменує собою ще один крок до об’єднання мобільних і портативних пристроїв. Ця функція зараз у бета-версії та доступна для інсайдерів Windows.

Покращена підтримка віртуальних робочих столів

Windows 11 дозволить вам налаштувати віртуальні робочі столи так само, як і в Mac. Він дозволяє перемикатися між кількома робочими столами одночасно для особистого, робочого, навчального чи ігорного використання. У Windows 10 це було важче налаштувати та використовувати.

Простіший перехід з монітора на ноутбук

Нова ОС включає функції, які називаються групами прив’язки та макетами прив’язок — колекції програм, що ви використовуєте одночасно, які знаходяться на панелі завдань і можуть одночасно відкриватися або згортатися для полегшення перемикання завдань. Вони також дозволяють легко підключати та відключати монітор, не втрачаючи місця розташування відкритих вікон.

Microsoft Teams додано на панель завдань

Teams оновлюється і буде інтегровано безпосередньо в панель завдань Windows 11, що полегшить доступ (і стане трохи більше схожим на FaceTime від Apple). Ви зможете отримати доступ до команд із Windows, Mac, Android або iOS.

Віджети

Незважаючи на те, що вони існували деякий час (пам’ятаєте гаджети для робочого столу в Windows Vista?), у тому числі в нещодавньому оновленні Windows 10, тепер ви можете отримати доступ до віджетів безпосередньо з панелі завдань і персоналізувати їх, щоб бачити все, що забажаєте.

Розширений сенсорний екран, підтримка голосу та пера

Що стосується планшетів, Microsoft прагне покращити роботу дотику, збільшивши простір між значками на панелі завдань і додавши жести. Windows 11 також додає тактильні властивості до вашого цифрового пера, тому ви можете чути й відчувати вібрацію, коли використовуєте її для нотаток або малювання. Нарешті, ОС вводить голосовий ввод і команди по всій системі.

Технологія Xbox для покращення ігор

Windows 11 отримає певні функції, доступні в консолях Xbox, як-от Auto HDR і DirectStorage, щоб покращити ігри на вашому ПК з Windows. Це знаменує собою ще один крок до інтеграції ПК та консолей Xbox для Microsoft.

Поділитися
Exit mobile version