Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

6 хв. читання

Програми безпечного обміну повідомленнями, такі як Signal та Telegram, роблять все можливе, щоб захистити Вашу конфіденційність та розмови. Але що, якщо Ви хочете по-справжньому спілкуватися анонімно, не афішуючи свій особистий номер телефону?

Для того, щоб використовувати Signal або Telegram, Вам потрібен номер телефону.  Його бачать усі, з ким Ви спілкуєтесь під час використання цих платформ, і він навіть може бути використаний для пошуку Вас, пише How-To Geek.

Додатки можуть використовувати наскрізне шифрування та інші практики, щоб зберегти Вашу інформацію приватною, але це не означає, що вони є анонімними послугами. Люди, з якими Ви розмовляєте через Signal або Telegram, побачать номер телефону, за яким Ви зареєструвались.

Для налаштування потрібно трохи терпіння

Отже, якщо у Вас вже є основний обліковий запис Signal або Telegram, і Ви хочете створити другий анонімний, ось кілька речей, які слід врахувати.

Для Signal з Вашим обліковим записом можна пов’язати лише один номер телефону, що означає, що Вам ніколи не знадобиться створювати пароль. Вам потрібно буде кілька смартфонів, щоб одночасно використовувати більше ніж один обліковий запис Signal. Крім того, Ви можете деактивувати свій екаунт, а потім перейти на додатковий.

У програмі Signal переключення між обліковими записами незручне, оскільки всі Ваші розмови будуть втрачені, коли Ви це зробите. Оскільки Signal зосереджується на безпеці, жодна з Ваших кореспонденцій не зберігається в хмарі. Неможливо відновити надіслані або отримані повідомлення чи носії, якщо Ви не передаєте дані зі старого пристрою.

Telegram не є настільки обмежувальним. Програми для настільних комп’ютерів і планшетів Telegram дозволяють входити в систему за допомогою окремого номера в додатку для настільних ПК або планшетів. Не потрібно пов’язувати свій “справжній” стільниковий номер на смартфоні із номером Telegram.

Реєстрація за допомогою нового номера телефону

Одним з найпростіших способів використання такої послуги, як Telegram або Signal анонімно, є реєстрація за допомогою нового номера телефону.

Все, для чого Вам потрібен другий номер, – це отримати повідомлення з кодом. Цей код – усе, що Вам потрібно для входу за допомогою будь-якої служби, оскільки Ваш номер телефону використовується лише як спосіб ідентифікації Вас.

Signal вимагає доступу до цього номера під час першого входу (для отримання коду). Вам також потрібно буде використовувати свій основний пристрій (iPhone або смартфон Android), щоб додати будь-які пов’язані пристрої, які Ви хочете використовувати з Вашим анонімним номером.

Telegram працює так само, за винятком того, що Вам не потрібно буде використовувати смартфон для додавання пов’язаних пристроїв, оскільки Ви можете ввійти безпосередньо у додаток. Просто введіть свій новий номер телефону та отриманий код, і Ви потрапляєте в додаток.

Використовуйте послугу VoIP, як Google Voice

Якщо Ви не хочете переводити SIM-карти на режим інкогніто, замість цього використовуйте номер VoIP. Очевидним вибором є Google Voice. Ви також можете скористатися такою послугою, як Skype, або будь-яким постачальником Інтернет-телефонії, який надасть Вам номер.

google voice

Отримавши свій номер, Ви можете зареєструватися, як зазвичай. Для Signal це означає використання смартфона, який ще не зареєстрований у службі, або видалення програми з Вашого пристрою. На Telegram Ви можете завантажити додаток для обраної Вами платформи та увійти в систему.

Використовуйте стаціонарний телефон (лише для Signal)

Signal в першу чергу призначений для використання з мобільним номером, але під час реєстрації Ви можете ввести будь-який номер, який Вам подобається. Сюди входять стаціонарні телефони, як і ті, що на Вашому столі на роботі.

Авторизувавшись таким чином, Ви не зможете отримати свій код стандартним способом за допомогою SMS. Натомість Ви можете попросити, щоб Вам зателефонував Signal. Вибір цієї опції повинен спонукати Signal зателефонувати Вам за допомогою автоматичного набору номера, який вимовляє необхідний код голосом у слухавці телефону.

Не можете зареєструвати другий номер на своєму смартфоні?

Якщо Ви вже зареєстрували свій особистий номер в будь-якій службі, Ви можете здивуватися, побачивши, що немає можливості вийти з послуги. Найпростіший спосіб вирішити проблему – видалити відповідну програму. Це видалить локальні дані з Вашого пристрою (включаючи маркери для входу), що змусить Вас увійти під час повторного завантаження програми.

У випадку Signal це призведе до видалення всіх бесід із пристрою. Оскільки Telegram дозволяє входити за допомогою номера та програми Telegram для обраної Вами платформи (включаючи Windows, Mac та Linux), немає необхідності очищати смартфон.

Якщо Ви користувач Signal, доведеться повторити процедуру, щоб повернутися до свого “головного” облікового запису Signal або Telegram після авторизації додаткового номера.

Немає гарантії анонімності

Навіть якщо Ви зареєструєтесь на додатковий номер телефону, Ваша справжня особа все одно може бути відстежена. У деяких країнах Вам потрібно надати посвідчення особи, щоб отримати SIM-карту, щоб Ваш оператор телефону міг точно знати, хто Ви, навіть якщо ця інформація недоступна для широкого загалу.

Те саме стосується VoIP-сервісів, таких як Google Voice. Хоча Google і Skype не збираються робити доступними такі дані, як Ваша електронна адреса та IP-адреса, вони все ще зберігають її у файлі і можуть бути змушені передати її в суді.

Signal, WhatsApp і Telegram: що Вам потрібно знати про безпеку та відмінності в конфіденційності

Поділитися
Exit mobile version