Як вимкнути персональні результати в Пошуку Google на смартфоні для більшої конфіденційності

5 хв. читання

Якщо ви хочете отримати якомога більше конфіденційності на своєму телефоні Android або iPhone, ви можете розглянути можливість вимкнення персональних результатів у пошуковій видачі Google.

Персональні результати в пошуку Google включають речі, які дехто може вважати втручанням у приватне життя, наприклад, прогнози з історії пошуку, рекомендації на основі активності вашого облікового запису Google, а також особисту інформацію на основі таких речей, як “мої рейси” і “шляхи додому” з Карт Google.

Опція персональних результатів вже деякий час існує у вашому веб-акаунті, але на Android з’явилася лише у 2021 році. Єдиним плюсом є те, що коли ви використовуєте ці персональні результати, вони не тільки відображаються над списками сайтів у вашому пошуку, але й з’являються для вас.

Навіщо вимикати персональні результати в Пошуку Google?

Отже, чому ви хочете вимкнути функцію, призначену для персоналізації пошуку в Google? Насамперед тому, що ви не хочете, щоб третя сторона стежила за вами. Звісно, це не означає, що те, що Google працює над тим, щоб пропонувати результати пошуку, пристосовані до ваших бажань і потреб, – це щось погане.

Дозвольте мені спробувати провести аналогічне порівняння. Уявіть, що у вас є два варіанти близької людини. Перший варіант означає, що ця людина нічого про вас не знає і не може нічого про вас дізнатися, і ваша взаємодія з нею дуже знеособлена. В іншому випадку у вас є близька людина, яка знає про вас і може дізнатися більше. Взаємодія з цією людиною ґрунтується на розумінні того, що вам подобається, хто ви є і що вам потрібно.

Читайте також: Як ефективніше шукати в Google, щоб отримати потрібні результати

У вашому особистому, нецифровому житті останній варіант звучить набагато привабливіше. Але ми говоримо про людину, а не про компанію. А з персональними результатами Google ви маєте сторонню компанію, яка відстежує вашу поведінку, вчиться на ній і коригує результати, які вона вам показує.

Крім того, у деяких випадках вам можуть знадобитися неупереджені результати пошуку, наприклад, якщо ви проводите дослідження або готуєтесь до іспиту. Вимкнення персоналізації може допомогти вам отримати більш об’єктивні результати.

Також, якщо ви користуєтесь пристроєм разом з кимось іншим, можливо, ви не захочете, щоб він бачив підказки на основі ваших попередніх пошукових запитів.

Читайте також: Як заборонити Google збирати Ваші дані та налаштувати їхнє автовидалення? ІНСТРУКЦІЯ

Отже, якщо ви не бажаєте допускати такого на своєму мобільному пристрої, дозвольте нам показати вам, як це зробити.

Застереження щодо вимкнення персональних результатів

Перш ніж вимкнути цю функцію, я подумав, що ви захочете дізнатися, що ви втратите, якщо це зробите. Вимкнувши особисті результати, ви більше не будете отримувати персоналізовані автоматичні прогнози (на основі ваших трендів та історії), персональні відповіді (щодо місцезнаходження, нагадувань, бронювань, зустрічей тощо) та рекомендації (наприклад, де подивитися фільм або найближчі ресторани).

Якщо ви не проти позбутися цих опцій, читайте далі.

Як вимкнути персональні результати в Пошуку Google

Що вам знадобиться: Єдине, що вам знадобиться – це телефон на Android з оновленою версією ОС або iPhone із втановленим додатком Google. Ми продемонструємо це на iPhone, але доступ до налаштувань майже ідентичний з більшістю телефонів Android.

1. Відкрийте додаток Google

Перше, що потрібно зробити, це відкрити додаток Google, який можна знайти у вашій панелі додатків. Це має бути лаунчер зі знайомим логотипом “G”, що означає, як ви вже здогадалися, Google.

2. Відкрийте меню Google

На сторінці, що з’явиться, торкніться іконки вашого профілю у верхньому правому куті.

3. Відкрийте Налаштування

У спливному меню натисніть Налаштування.

4. Відкрийте сторінку Персональні результати

На новій сторінці натисніть Персональні результати.

5. Вимкніть Персональні результати

Нарешті, торкніться повзунка увімкнення/вимкнення персональних результатів, доки він не опиниться в положенні “Вимкнено”. Після цього ви можете вийти з програми Google.

Повзунок Увімкнення/вимкнення персональних результатів Google
Повзунок Увімкнути/вимкнути персональні результати в Пошуку Google

Майте на увазі, що якщо вам не подобається, як ця функція змінює ваші пошукові запити, ви завжди можете знову її увімкнути.

На цьому етапі ви вимкнули персональні результати в Пошуку Google на своєму телефоні iPhone фбо Android. Можливо, вам знадобиться деякий час, щоб помітити різницю, але з часом ви побачите, що пошукові запити в Google вже не так пристосовані до вашої історії, місцезнаходження, часу доби тощо.

Якщо ви надаєте великого значення своїй конфіденційності, цю функцію краще вимкнути.

Поділитися
Exit mobile version