Зустрічайте Skype Messaging 2.0: легендарний месенджер все ще живий і може вас здивувати

У Skype з'являється кілька нових функцій.

4 хв. читання

Епоха домінування Skype в онлайн-спілкуванні вже давно минула, але Microsoft продовжує підтримувати її за допомогою нечастих оновлень. Зараз випускається значне оновлення функцій обміну повідомленнями Skype Messaging 2.0.

Що нового?

Microsoft анонсувала “Skype Messaging 2.0” у блозі Skype, який має на меті перенести деякі функції з конкуруючих сервісів, таких як Discord і Teams, у Skype. У мобільному додатку з’явилося оновлене меню при утриманні розмови з можливістю швидко створювати посилання-запрошення, очищати повідомлення, додавати або видаляти з обраного і багато іншого. Також оновлене контекстне меню при натисканні на окреме повідомлення з опціями реакції, копіювання тексту, відповіді та пересилання повідомлення, а також додавання повідомлення до закладок.

Skype також має нові емодзі, але йому все ще бракує можливостей створення власних емодзі та наклейок, які є в Discord та інших програмах-конкурентах. У блозі пояснюється: “Ми також приправили екран емодзі, щоб зробити його надзвичайно простим і цікавим у використанні. Тепер, з розширеною бібліотекою виразних смайликів під рукою, ви можете легко знайти ідеальний смайлик. Просто утримуйте повідомлення, на яке ви хочете відповісти, і торкніться значка “+”. Це просто, дружелюбно і готово до роботи”.

Оновлене меню та веселі емодзі в Skype Messaging 2.0
Оновлене меню та веселі емодзі в Skype Messaging 2.0

Загальний вигляд чатів також було оновлено. Фотогалереї тепер виглядають як стоси зображень, як iMessage на пристроях Apple, а відповіді на повідомлення тепер мають вертикальну лінію та ефект тіні, щоб зробити їх більш впізнаваними. Ви також можете попередньо переглянути деякі завантажені файли, перш ніж завантажити їх, наприклад, PDF-файли.

Оновленні мультимедійні альбоми в Skype Messaging 2.0

Історія та перспективи Skype

Додаток для передачі голосу, відео та повідомлень Skype, створений розробниками з Естонії, став хітом у 2000-х роках, дозволивши людям спілкуватися з друзями та членами сім’ї, не сплачуючи за міжміські дзвінки. Skype був придбаний компанією eBay у жовтні 2005. Угода пішла не так, як планувалося, і група інвесторів на чолі з Silver Lake придбала контрольний пакет акцій. Microsoft
втрутилася у справу, заплативши за компанію 8,5 мільярдів доларів у 2011 році.

За даними дослідницької компанії TeleGeography, 2008 року Skype став найбільшим оператором міжнародного голосового зв’язку — його частка від загального обсягу розмов склала 8 %.

Microsoft просунула Skype в Outlook і Windows і навіть збагатила додаток своїм генеративним чат-ботом зі штучним інтелектом Bing. Але цифри все одно виглядають не дуже добре.

У березні 2020 року Microsoft заявила, що Skype має 40 мільйонів щоденних активних користувачів, але, за словами представника компанії, ця цифра знизилася до 36 мільйонів. Новіший додаток для спілкування Teams від Microsoft, навпаки, зростав в популярності, збільшившись з майже 250 мільйонів щомісячних користувачів у липні 2021 року до рекордних понад 300 мільйонів у першому кварталі.

Яан Таллінн, один з інженерів-засновників Skype, сказав, що хоча минуло вже більше десяти років з того часу, як він покинув Skype, він все ще використовує його для дзвінків за замовчуванням.

Довгострокове майбутнє Skype все ще залишається неясним. Microsoft намагалася зробити свій додаток для чату Teams більш зручним для домашніх користувачів, додавши можливість створювати безкоштовні групові чати, але це не принесло успіху, і компанія відмовилася від спроб повністю інтегрувати Teams в Windows 11. Навіть у занедбаному стані це все ще один з найкращих безкоштовних крос-платформних варіантів обміну повідомленнями: є програми для Mac, Windows, Linux, iPhone/iPad, Android, веб-браузерів і навіть пристроїв Alexa.

Skype, ймовірно, продовжуватиме отримувати періодичні оновлення, поки Microsoft не знайде кращий план для своїх зусиль у сфері обміну повідомленнями. Наразі ви можете завантажити Skype з офіційного веб-сайту.

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version