Microsoft збирається припинити використання безкоштовної версії Teams. Ось що вам потрібно знати

3 хв. читання
ms teams e1606904079137

Користувачі Teams Free втратять свої файли після 12 квітня, якщо вони не оновляться, але безкоштовна версія Teams все ще буде доступною.

Корпорація Microsoft припиняє використання Microsoft Teams Free (classic) і заохочує компанії переходити на Microsoft Teams Essentials за 4 долари США на користувача на місяць, якщо вони хочуть зберігати будь-які файли, якими раніше ділилися, у старій версії Teams Free.

Microsoft запустила безкоштовну версію Teams у 2018 році, до пандемії, коли вона була більше конкурентом Slack, ніж Zoom . Безкоштовна програма Teams була окремою програмою, не пов’язаною з ліцензіями Office 365/Microsoft 365, для яких Teams була і залишається безкоштовною. Безкоштовний варіант дозволив йому краще конкурувати зі Slack.

Але зараз Microsoft реорганізовує свої безкоштовні продукти початкового рівня.

Досить заплутано те, що все ще буде «безкоштовна Microsoft Teams», але застаріла версія Teams Free припиняється, як і всі файли, пов’язані зі застарілим обліковим записом. Іншими словами, якщо користувачі хочуть зберегти свої старі файли Teams, їм потрібно буде оновити пакет до Essential, але користувачі, які не піклуються про свої файли, можуть підписатися на нову безкоштовну опцію.

«Якщо ви бажаєте продовжувати користуватися безкоштовною версією Teams, зареєструйтеся для отримання новішої версії Microsoft Teams (безкоштовно). Ви зможете переглядати та зберігати файли у своєму поточному обліковому записі до 12 квітня 2023 року, однак жоден з них не буде перенесено на ваш новий обліковий запис”, – пояснює Microsoft на сторінці продукту .

Microsoft Teams (безкоштовно) включає необмежену кількість групових зустрічей тривалістю до 60 хвилин, до 100 учасників на зустріч і 5 ГБ хмарного сховища на користувача.

Пакет Microsoft Teams Essential за 4 долари США на місяць включає необмежену кількість групових зустрічей тривалістю до 30 годин, до 300 учасників на зустріч і 10 ГБ хмарного сховища на користувача.

Підписка на Microsoft 365 Business Basic коштує 6 доларів США за користувача на місяць і включає записи зустрічей Teams із стенограмою, а також мобільні та веб-версії програм для підвищення продуктивності Microsoft 365, функції Bookings і 1 ТБ хмарного сховища на користувача.

Зараз у Microsoft Teams 280 мільйонів активних користувачів щомісяця, порівняно з 270 мільйонами активних користувачів щомісяця в січні 2022 року. Кількість користувачів Teams зросла більш ніж утричі між 2020 і 2021 роками: з 44 мільйонів активних користувачів щомісяця в березні 2020 року до  145 мільйонів активних користувачів щомісяця  в квітні 2021 року. .

Зростання кількості користувачів Teams уповільнилося, але в Microsoft кажуть, що помітили «сильний інтерес» до Teams Premium , який доступний лише для організацій з ліцензіями Office 365/Microsoft 365 і щомісяця приносить компанії 10 доларів США додаткового доходу на користувача. Teams Premium пропонує, серед іншого, інтелектуальні підсумки зустрічей на основі великих мовних моделей OpenAI GPT.

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version