Оновлення Windows 10 викликає проблеми з Microsoft Teams і Outlook

4 хв. читання
Windows 10 3

В Windows 10 за травень 2021 року оновилась панель завдань, але схоже, що тут не обійшлося без помилок та проблем. Випущені 12 травня, оновлення Windows 10 містять виправлення безпеки для драйверів Bluetooth та інших основних компонентів, і вони встановлюються автоматично.

На жаль, деякі користувачі повідомляють про помилку Microsoft Teams та Outlook, але хороша новина полягає в тому, що технічний гігант знає про проблеми. Microsoft підтвердила, що користувачі можуть зіткнутися з проблемами входу під час підключення до Teams, Outlook та OneDrive для бізнесу.

“Користувачі можуть побачити таку помилку:” На жаль, ми зіткнулися з проблемою”, – заявила Microsoft. У деяких випадках користувачі побачать помилку “80080300” під час спроби підключення або входу. Компанія стверджує, що помилка потрапляє лише на пристрої, на яких застосовано оновлення безпеки Windows 10 KB5003169 (версія 1909).

Початковий висновок Microsoft припускає, що проблема полягає в коді, включеному в останню партію оновлень Windows 10.

“Сучасна телеметрія вказує на те, що невеликий відсоток користувачів не може підключитися до різних настільних клієнтів Microsoft 365”, – зазначила компанія.

Якщо Ви часто отримуєте помилку, Microsoft рекомендує перезавантажити комп’ютер вручну.

Ця помилка особливо засмучує, оскільки не дає Вам доступ до Ваших команд Microsoft та інших клієнтів Office 365. Деякі люди можуть тимчасово “виправити” проблеми, просто перезавантаживши операційну систему або перезапустивши настільні програми. Однак це не зовсім довгострокове рішення того, що здається досить прикрою проблемою.

Варто зазначити, що проблема з входом у систему також трапляється не вперше. Про проблеми з входом вперше було повідомлено в Google Chrome після оновлення Windows 10 версії 2004. Однак пізніше помилка була виправлена.

Інші помилки в сукупному оновленні в травні 2021 року

На додаток до цих проблем, є повідомлення про помилку встановлення деяких конфігурацій.

KB5003173, яке є останнім оновленням для версії 20H2/2004, повідомляється про помилку 0x800f0922 . У деяких випадках користувачі відзначали, що процес оновлення різко закінчується і виправлення автоматично відкочується після перезавантаження системи.

На цей момент незрозуміло, чи відомо Майкрософт про проблеми з установкою.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version