Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

3 хв. читання
child 1

Британські вчені не виявили посилення зв’язку між використанням гаджетів і психічним здоров’ям підлітків за останні 30 років. Це суперечить популярному твердженню про згубний вплив смартфонів і соцмереж на молодих людей.

У дослідженні Оксфордського інституту інтернету, що проводилося з 1991 року, взяли участь понад 430 тисяч дітей і підлітків у віці від 10 до 15 років. Про це пише ВВС.

Вчені вивчали взаємозв’язок між переглядом телебачення, використанням смартфонів і соцмереж та депресією, емоційними й поведінковими проблемами та схильністю до суїциду за останні 30 років.

Оксфордське дослідження не виявило суттєвих змін між використанням гаджетів і психічними проблемами у підлітків.

Крім того, вчені з’ясували, що за останні 10 років вплив телебачення і соцмереж на виникнення депресії зменшився. Водночас часте перебування в соціальних мережах почало більше впливати на емоційний стан підлітків.

Це дослідження не підтверджує побоювання регуляторів і законодавців, які останнім часом дедалі частіше говорять про згубний вплив цифрових технологій на психічний стан людей, зокрема, підлітків.

Фактори впливу на психічне здоров’я

Відповідаючи на питання, учасники дослідження із США й Великої Британії оцінювали свої почуття за горизонтальною шкалою. Їх також просили вказати кількість часу, проведеного у соцмережах або за мобільним пристроєм.

Дослідження опубліковане в журналі Clinical Psychological Science.

У січні 2021 року інше дослідження вказало на взаємозв’язок між надмірним використанням соціальних мереж і поганим самопочуттям, а також заниженою самооцінкою серед підлітків.

Пандемія коронавірусу також істотно позначилася на психологічному стані підлітків.

Британський уряд оголосив про виділення 500 млн. фунтів на розвиток служб психічного здоров’я, з яких 79 млн. призначено для допомоги дітям і підліткам.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version