Завершився термін обслуговування трьох версій Windows 10

5 хв. читання
Windows Hello

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки. Про це повідомляє Bleeping Computer.

Хоча, як правило, компанія-виробник радить користувачам продуктів, термін обслуговування яких добігає кінця, якомога швидше оновити їх до найновіших доступних версій, щоб забезпечити безпеку своїх систем, вона також автоматично випускає оновлення функцій для деяких застарілих пристроїв, що досягають EoS.

“Центр оновлення Windows автоматично ініціює оновлення функцій для споживчих пристроїв Windows 10 та некерованих бізнес-пристроїв, які працюватимуть у звичайний спосіб протягом декількох місяців після закінчення обслуговування”, – заявила Microsoft.  “Для цих пристроїв Ви можете вибрати зручний час для перезавантаження пристрою та завершення оновлення”.

Видання Windows 10 LTSC підтримуються. Тоді як для редакційWindows 10 Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations версії 1909 та всі версії Windows Server версії 1909 термін підтримки закінчився. Кілька видань версій Windows 10 версій 1803 та 1809 також не підтримуються  з 11 травня 2021 року, після того, як Microsoft продовжувала деякий час їх підтримувати через пандемію COVID-19.

Список версій та видань Windows 10, які досягли рівня EoS протягом цього місяця згідно Patch Tuesday, включає:

  • Windows 10, версія 1909: Home, Pro, Pro for Workstations та Pro for Education; та Windows Server, версія 1909, усі випуски;
  • Windows 10, версія 1809: усі випуски, крім Windows 10 Enterprise LTSC 2019 та Windows 10 IoT Core / Enterprise 2019 LTSC;
  • Windows 10, версія 1803 та Windows Server, версія 1803: усі випуски

Видання Windows 10, які все ще підтримуються, включають:

  • Видання Windows 10, версія 1909 Education, Enterprise та IoT Enterprise (EoS, 11 травня 2022 р.);
  • Windows 10 Enterprise LTSC 2019 та Windows 10 IoT Core / Enterprise 2019 LTSC (основний EoS 9 січня 2024 р., Розширений EoS 9 січня 2029 р.).

Більше інформації про дати EoS для підтримуваних на цей час версій Windows 10 можна отримати на сторінці Windows 10 Home та Pro Lifecycle, на сторінці Windows 10 Enterprise та Education Lifecycle та за допомогою інструмента пошуку політики життєвого циклу Microsoft.

Microsoft додала можливість оновитися до Windows 10 2004, зробивши її доступною для всіх через Центр оновлення Windows, починаючи з лютого 2021 року. Минулого тижня компанія видалила останні залишки сумісності, що блокують оновлення комп’ютерів Windows 10 із пристроями Conexant або Synaptics до версій Windows 10 2004 або 20H2. Компанія також дозволяє обмеженій кількості клієнтів оновити свої системи до Windows 10, версія 20H2.

У березні Microsoft розпочала постачання Windows 10 20H2 на пристрої, що наближаються до закінчення служби (EOS), і користувачі комп’ютерів під управлінням Windows 10 1903 або пізнішої версії, починаючи з жовтня 2020 року, можуть завантажити оновлення вручну.

Компанія також планує запустити оновлення Windows 10 21H2 восени 2021 року з новим оновленням інтерфейсу користувача під кодовою назвою “Sun Valley”. Клієнтам, які все ще працюють із старими версіями, які не підтримують версії Windows 10, настійно рекомендується оновити їх до останньої версії, щоб отримувати своєчасні оновлення безпеки та виправлення помилок.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version