У продажу з’явився перший по-справжньому модульний ноутбук

5 хв. читання

Повністю модульний ноутбук  з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Про це пише PC Magazine.

Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

“Ми зробили ремонт та модернізацію неймовірно простими . Єдиний інструмент, який вам потрібен, – це викрутка, яку ми включаємо в коробку”, – кажуть у компанії. “На кожному модулі є QR-код, на якому ви можете просканувати покрокові інструкції, інформацію про підтримку та посилання для замовлення комплектуючих на заміну у Framework Marketplace”.

modular lap
Після презентації продукту в лютому, Framework визначився з цінами на різні конфігурації, які використовуватимуть процесори 11-го покоління Intel “Tiger Lake”. Усі моделі також матимуть дисплей розміром 2256 на 1504, веб-камеру 1080p, клавіатуру з ходом клавіш 1,5 мм та алюмінієвий корпус.

Базова конфігурація за $999 включає:

  • Процесор Intel Core i5-1135G7 (8 МБ кеш-пам’яті, до 4,20 ГГц);
  • 8 ГБ DDR4, 256 ГБ NVMe SSD, Wi-Fi 6;
  • Windows 10 Home.

Просунута конфігурація за $1399 включає:

  • Intel Core i7-1165G7 (12 МБ кеш-пам’яті, до 4,70 ГГц);
  • 16 ГБ DDR4, 512 ГБ NVMe SSD, Wi-Fi 6;
  • Windows 10 Home.

“Професійна” конфігурація за $1999 включає:

  • Intel Core i7-1185G7 (12 МБ кеш-пам’яті, до 4,80 ГГц);
  • 32 ГБ DDR4, 1 ТБ SSD NVMe, Wi-Fi 6 vPro;
  • Windows 10 Pro.

Компанія також продає набір комплектуючих для ноутбука “зроби сам” , який стартує за ціною від 749 доларів. Потім клієнти можуть вибрати процесор, накопичувач, оперативну пам’ять та ОС, і самостійно зібрати ноутбук.

Покуці також можуть налаштувати ці модульні ноутбуки від Framework, купуючи, а потім додаючи різні модулі до обладнання.

“Наша система карт розширення дозволяє вибирати порти та сторону, де вони мають бути розміщені, вибираючи з чотирьох USB-C, USB-A, HDMI, DisplayPort, MicroSD, надшвидкісні накопичувачі від 250 ГБ до 1 ТБ,  та багато іншого “, – сказали в компанії. “Рамки магнітного кріплення цих модулів можна налаштувати за кольором, щоб відповідати вашому стилю, і тип клавіатури за розкладкою також можна поміняти”.

Незабаром компанія планує остаточно визначити ціни на модулі та змінні деталі. Враховуючи дефіцит деяких комплектуючих на світовому ринку, налагодити поставки не так просто.

“Зараз ми починаємо масове виробництво, але обмеження у світових поставках комплектуючих цього року обмежують кількість Framework-ноутбуків, які ми можемо виготовити протягом перших кількох місяців”, – заявила компанія. “Щоб впоратися з цим, ми будемо приймати попередні замовлення партіями, перша партія буде відправлена ​​до кінця липня. Щоб зробити попереднє замовлення якомога простішим, під час замовлення ми прийматимемо депозит, який можна повернути, у розмірі 100 доларів США”, – додала компанія. “Ми повідомимо Вам, коли ми збираємося доставити вашу систему, а потім зберемо замовлення. Ми також пропонуємо 30-денну гарантію повернення –  у неймовірному випадку, якщо Вам не сподобався Framework-ноутбук”. Також ноутбуки мають річну гарантію.

Поки що такі ноутбуки доступні лише для ринку США, але компаніяFramework планує відкрити попередні замовлення для канадських клієнтів протягом найближчих кількох тижнів. Потім до кінця року модульні ноутбуки будуть постачатися також у країни Європи та Азії.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version