Підтримку Internet Explorer буде припинено в 2022 році

4 хв. читання
Internet

Microsoft остаточно припинить підтримку свого браузера Internet Explorer в наступному році. В цей час багато користувачів вже відмовилися від Internet Explorer, який прожив більше чверті століття, але Microsoft зосередить свою увагу на Edge.

“Ми повідомляємо, що майбутнє Internet Explorer в Windows 10 за Microsoft Edge. Настільний додаток Internet Explorer 11 “піде на пенсію”, і його підтримка припиниться 15 червня 2022 роки для деяких версій Windows 10″, – повідомив директор з програм Microsoft Шон Ліндерс.

Хоча модель обслуговування Windows 10, відома як Long-Term Servicing Channel (LTSC), в наступному році, як і раніше буде містити Internet Explorer, всі призначені для користувача версії підтримувати браузер більше не будуть. Microsoft поки не уточнює, але, швидше за все, в останній раз Internet Explorer з’явиться в Windows в червні 2022 року або трохи пізніше.

Альтернативою для корпоративних користувачів стане Microsoft Edge з режимом IE. Режим IE в Edge з’явився кілька років тому, і з його допомогою користувачі можуть отримувати доступ до застарілих сайтів через новий браузер на базі Chromium. Режим IE підтримує застарілий фреймворк ActiveX і застарілі сайти і користується великою популярністю у багатьох компаній. Microsoft обіцяє підтримувати режим IE в Edge як мінімум до 2029 року.

Закінчення життєвого циклу Internet Explorer проходить в кілька етапів. Microsoft припинила підтримку Internet Explorer 11 в web-додатку Microsoft Teams в минулому році і в нинішньому році планує закрити йому доступ до сервісів Microsoft 365. Internet Explorer 11 більше не буде підтримуватися online-сервісами, зокрема Office 365, OneDrive, Outlook тощо з 17 серпня 2022 року.

Microsoft намагається переконати користувачів відмовитися від Internet Explorer вже більше п’яти років. Microsoft Edge вперше з’явився в 2015 році і поклав початок кінця бренду Internet Explorer. З тих пір компанія позиціонує IE не як браузер, а як рішення для забезпечення сумісності, і переконувала компанії відмовитися від Internet Explorer на користь Edge і режиму IE.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як завантажити дані Google Maps? ІНСТРУКЦІЯ

Психічне здоров’я у дітей від соцмереж і смартфонів не страждає – ДОСЛІДЖЕННЯ

Як створити надійний пароль? ПОРАДИ

Як вберегти свої банківські рахунки від кіберзлочинців? ПОРАДИ

Що таке FLoC Google і як він буде відстежувати Вас в Інтернеті?

До речі, пандемія спричинила нову хвилю цифрової трансформації у всьому світі. І державні установи не залишилися осторонь цього процесу. Завдяки розширенню цифрової інфраструктури, зокрема створенню нових додатків та сервісів, віддалених робочих місць та переходу в хмарне середовище, кількість потенційних векторів атак збільшилася.

Також повністю модульний ноутбук з ОС Windows від Framework тепер готовий до попереднього замовлення за базовою ціною у $999. Клієнти можуть розміщувати замовлення на веб-сайті Framework. 13,5-дюймовий ноутбук складається повністю з модульних деталей, включаючи материнську плату, яку ви можете легко поміняти та замінити.

Кілька редакцій Windows 10 версій 1803, 1809 та 1909 досягли кінця обслуговування (EOS), починаючи з травня , про що Microsoft нагадала нещодавно. Пристрої з випусками Windows 10, які досягли EoS, більше не отримуватимуть технічну підтримку, а також щомісячні виправлення помилок та безпеки, щоб захистити їх від останніх виявлених загроз безпеки.

Окрім цього, після вступу в силу нової політики Google в описі додатків з’явиться додатковий розділ з інформацією про те, до яких даними має доступ продукт. У розробників буде можливість розповісти користувачам про те, для чого додаткам потрібен доступ до тих або інших даних і як їх обробка впливає на загальну функціональність.

Поділитися
Exit mobile version