Microsoft Teams набуває популярності серед користувачів

3 хв. читання
ms teams e1606904079137

Microsoft має 145 мільйонів користувачів своєї програми для зв’язку Microsoft Teams – це більше на 26 відсотків з тих пір, як Microsoft виявила в жовтні 2020 року, що використання Teams підскочило під час пандемії до 115 мільйонів активних користувачів щодня. Використання Teams різко зросло протягом останнього року, і бізнес продовжує активно використовувати такі послуги, як Teams та їхні аналоги Slack та Zoom. Про це повідомляє The Verge.

Для порівняння, на початку пандемії Microsoft мала близько 32 мільйонів активних користувачів Microsoft Teams. Це число зросло до 75 мільйонів за лічені тижні, і ці цифри зросли більш ніж удвічі навіть з перших днів пандемії. Це вражаюче зростання, тому що протягом останнього року Microsoft активно просувала перехід бізнесу у хмарні сервіси та використання спільного робочого простору.

Як завжди, це важко порівняти з конкуруючими сервісами. Google і Zoom не називають кількість щоденних активних користувачів, очевидно, рахуючи просто кількість сесій. Це означає, що одного користувача можна порахувати кілька разів, якщо він бере участь у різних зустрічах протягом дня. Zoom показав, що минулого року було щомісяця 300 мільйонів активних учасників, а Google повідомив, що минулого року він мав 100 мільйонів активних учасників щодня. Slack показав, що на початку пандемії минулого року у нього було 12,5 мільйонів одночасних користувачів, але з тих пір компанія ухиляється від щоденного підрахунку активних користувачів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути записування відео HDR на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

Онлайн-шопінг у соцмережах: як не бути ошуканим?

Як таємно спілкуватися у месенджері Telegram на iOS та Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

Як безкоштовно надсилати захищені паролем електронні листи? ПОРАДИ

Нагадаємо, дослідники безпеки опублікували в Мережі PoC-експлойт для запуску шкідливого коду в Chrome, Edge, Vivaldi, Opera і інших браузерах на базі Chromium. Уразливість зачіпає JavaScript-движок V8 і вже виправлена в його вихідному коді, але виправлення поки ще не інтегровано ні з кодовою базою Chromium, ні з заснованими на ньому проектами.

Також дослідники виявили безліч уразливостей в популярних додатках, що допускають виконання довільного коду в системах користувачів всього лише за допомогою одного кліка. Саме тому такі баги отримали неформальне ім’я “уразливості одного кліка” (one-click vulnerabilities).

Розробники WhatsApp усунули дві небезпечні уразливості в Android-версії месенджера. Якщо зловмисник задіє ці дві уразливості в атаці, у нього з’явиться можливість виконати шкідливий код і віддалено зламати мобільний пристрій жертви.

Окрім цього, кіберзлочинці атакують уразливі сервери Microsoft Exchange з метою встановлення програмного забезпечення для майнінгу криптовалют у рамках шкідливої ​​кампанії, спрямованої на використання обчислювальних потужностей скомпрометованих систем для заробітку.

Поділитися
Exit mobile version