Зміни у Windows 11: дизайн інтерфейсу та ще тісніша інтеграція з онлайн-сервісами

6 хв. читання

Новий реліз Windows 11 був офіційно анонсований минулого місяця – з переробленими меню “Пуск”, панеллю завдань та Центром дій. На даний момент Windows 11 доступна тестувальникам у Dev Channel програми Insider.

Microsoft все ще працює над Windows 11, і компанія представила нові функції та вдосконалення завдяки останнім сукупним оновленням. На додаток до значних удосконалень програм та компонентів, необхідних для стабільної роботи, користувачі очікують на удосконалення контекстного меню, панелі завдань та інших областей Windows 11. Про те, що змінилося у Windows 11 за місяць, розповідає Bleeping Сomputer.

windows 11 start menu dark

Оновлення Windows – скільки часу залишилося?

Корпорація Microsoft тестує нову функцію, яка обчислює та відображає приблизний час встановлення оновлення. Ця функція тепер доступна для всіх, і вона з’явиться, коли нове сукупне оновлення або оновлення функції буде готове до встановлення в Центрі оновлення Windows.

Однак, здається, ця функція не працює належним чином, оскільки Центр оновлення Windows 11 завжди показує, шо залишилося 5 хвилин.

Вікно пошуку

Меню “Пуск” отримує нове вікно пошуку, щоб полегшити пошук ваших програм, документів, зображень тощо. На даний момент рядок пошуку є лише ярликом, і він просто відкриє панель пошуку Windows

Панель завдань

В останніх збірках Microsoft працює над новим сучасним дизайном для прихованих піктограм, який доступний внизу праворуч на панелі завдань. Подібним чином панель завдань тепер може бути показана на кількох дисплеях.

Корпорація Microsoft тестує новий дизайн панелі завдань, який повідомляє вам, коли  у системі щось відбулося і програма потребує уваги. Піктограми додатків автоматично блиматимуть на панелі завдань, але ефект спалаху буде незначним.

Microsoft заявляє, що ці зміни будуть відповідати зовнішньому вигляду Windows 11, і основна увага приділяється зменшенню впливу необгрунтованих відволікаючих факторів – щоб сигнал був помітним, але не настільки, щоб відволікати увагу під час роботи.

Контекстне меню

Microsoft оновлює меню правої кнопки миші в операційній системі, щоб зменшити безлад і увімкнути акриловий ефект Fluent Design. З Windows 11 Microsoft вносить уточнення в контекстні файлові операції в контекстному меню правою кнопкою миші.

Контекстне меню Windows 11 має такі вдосконалення:

  • Загальні команди розміщуються безпосередньо біля місця, де викликається меню.
  • “Відкрити” та “Відкрити за допомогою” згруповані разом.
  • Додатки розширюють меню за допомогою ідентифікатора програми IExplorerCommand +. Нерозпаковані програми Win32 можуть використовувати розріджені маніфести. Підтримка IExplorerCommand поширюється на Windows 7.
  • Розширення додатків згруповані під командами оболонки Shell.
  • Програми постачальників хмарних файлів розміщуються поруч із командами оболонки, щоб завантажити або вивантажити файл.
  • Додатки, що мають більше однієї команди, згруповані в розкладку з атрибуцією додатків.
  • “Показати більше опцій” завантажує контекстне меню Windows 10 “як є” для доступу до ярликів оболонки та додатків, що мало застосовуються, але все ще переносяться. Жодна команда не була видалена повністю.
  • Shift-F10 або клавіша меню клавіатури також викликатимуть контекстне меню Windows 10.

Інтеграція Microsoft Teams

Тепер Microsoft увімкнула функцію чату Microsoft Teams на панелі завдань Windows. Ця функція заснована на Microsoft Teams WebView, і вона просто дозволить користувачам запускати чат або наради Teams безпосередньо з панелі завдань.


Як показано на скріншоті вище, Ви побачите найсвіжіші індивідуальні та групові чати. На даний момент Ви можете торкнутися значка чату на панелі завдань, щоб зв’язатися зі своїми контактами та друзями.

Програма може автоматично синхронізувати наявні контакти через Skype або Outlook, а також можна додавати контакти за допомогою адреси електронної пошти або номера телефону. Ви можете сформувати посилання на запрошення, щоб легко запросити інших до групового чату або відеодзвінка.

Microsoft все ще працює над Windows 11, і ми побачимо більше вдосконалень у наступних збірках.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version