Як від’єднати Apple Watch від iPhone

Оновіть свій смарт-годинник або підготуйте його до продажу з вашим iPhone або без нього.

6 хв. читання

Якщо ви переходите на нові Apple Watch – або продаєте, обмінюєте чи віддаєте свою поточну модель з будь-якої іншої причини – вам потрібно буде від’єднати та скинути до заводських налаштувань старий годинник перед тим, як віддати його новому власнику. Оскільки Apple Watch – це скоріше компаньйони для iPhone, ніж справді автономні пристрої, процес від’єднання відрізняється від скидання до заводських налаштувань iPhone або iPad. Ось як від’єднати Apple Watch від iPhone і скинути налаштування, щоб підготувати його до нового старту з новим власником.

Інструкції з від’єднання Apple Watch (яке також передбачає скидання до заводських налаштувань) залежать від того, чи є у вас з собою iPhone і Apple Watch. Якщо у вас немає з собою Apple Watch, ви все одно можете скинути його до заводських налаштувань і зняти блокування Find My / Activation Lock, що дозволить новому власнику налаштувати його під своїм обліковим записом. Перегляньте кроки, які необхідно виконати у вашій ситуації, нижче.

Як від’єднати Apple Watch від iPhone та скинути налаштування

1. Коли Apple Watch і iPhone знаходяться поруч і в мережі, відкрийте програму Apple Watch на телефоні.

2. Переконайтеся, що ви перебуваєте на вкладці “Мій годинник” внизу екрана, а потім торкніться “Усі годинники” вгорі.

photo 2024 02 19 11 20 04

3. Торкніться кнопки “i” поруч із вашим годинником Apple Watch. (Якщо з телефоном пов’язано кілька годинників, виберіть той, який ви хочете від’єднати).

4. Виберіть “Відлучити Apple Watch” у нижній частині інформаційного екрана вашого Apple Watch. Натисніть “Відлучити Apple Watch“, коли з’явиться спливаюче вікно з підтвердженням.

5. Якщо у вас модель з підтримкою стільникового зв’язку, вам буде запропоновано вибрати, чи зберегти або видалити тарифний план бездротового зв’язку. (Якщо ви більше не будете користуватися годинником, виберіть “Видалити“, і ви зможете додати його до нової моделі, якщо ви його налаштуєте).

6. Введіть пароль Apple ID, щоб вимкнути функцію “Локатор” / “Блокування активації”.

7. Виберіть “Відлучити“.

Почнеться від’єднання Apple Watch від вашого iPhone та Apple ID, вимкнення функції “Локатор” та блокування активації. Після завершення процесу ваш годинник буде скинуто до заводських налаштувань, і ви зможете спокійно продати, обміняти або подарувати стару модель.

Читайте також: Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як від’єднати Apple Watch без iPhone

Якщо ваш Apple Watch з вами, а iPhone – ні, кроки дещо відрізняються. По-перше, ви скидаєте годинник до заводських налаштувань на пристрої:

1. На Apple Watch відкрийте програму “Параметри”, а потім перейдіть до Загальні > Скинути > Стерети весь вміст і налаштування.

Як від’єднати Apple Watch від iPhone та стерти весь вміст

2. Введіть пароль Apple Watch, коли з’явиться відповідний запит.

3. Якщо у вас модель з підтримкою стільникового зв’язку, програма запитає, чи хочете ви зберегти або видалити тарифний план бездротового зв’язку для годинника. (Якщо ви більше не будете користуватися годинником, виберіть Видалити, і ви зможете додати його до нової моделі, якщо ви його налаштували).

4. Натисніть “Стерети все“, щоб стерти дані з годинника.

Щоб підготувати Apple Watch до нового власника, потрібно виконати ще один крок у веб-браузері:

1. Перейдіть на сторінку “Find my” в iCloud.

2. Увійдіть, використовуючи своє ім’я користувача та пароль Apple ID (або використовуйте Touch ID чи Face ID, якщо ви користуєтеся власним пристроєм Apple і він вас про це попросить).

3. Виберіть Apple Watch, який потрібно підготувати для нового власника.

4. Натисніть “Видалити з облікового запису“.

Якщо у вас виникли проблеми зі зняттям блокування активації з Apple Watch (або з будь-якими іншими кроками в цьому процесі), ви можете звернутися за допомогою до Apple. Перейдіть на веб-сторінку Apple “Вимкнення блокування активації” і виберіть “Почати роботу” в розділі “Потрібна додаткова підтримка?“.

Читайте також: Змініть одне налаштування iPhone, щоб зупинити злодіїв

Поширені запитання

Як виконати сполучення Apple Watch з новим iPhone?

Якщо ви придбали новий iPhone, зазвичай вам не потрібно вручну скидати налаштування Apple Watch перед тим, як сполучати його з новою моделлю. Якщо ви відновлюєте новий iPhone з нещодавньої резервної копії, iOS має запитати, чи хочете ви використовувати Apple Watch з новим телефоном. Якщо так, переконайтеся, що ви носите годинник (і що він розблокований), а потім виберіть “Продовжити”. Якщо у вас модель стільникового зв’язку, програма також запитає, чи хочете ви перенести свій мобільний тарифний план на новий пристрій.

Якщо iOS не пропонує вам використовувати Apple Watch з новим iPhone, ви все одно можете налаштувати його вручну. У такому випадку, дотримуйтесь інструкцій у верхній частині цієї статті, щоб від’єднати та скинути налаштування Apple Watch. Потім, після налаштування нового iPhone, відкрийте програму Apple Watch на телефоні, виберіть “Усі годинники”, потім “Додати годинник” і дотримуйтесь вказівок.

Чи скидання налаштувань Apple Watch призводить до видалення пари?

Скидання Apple Watch до заводських налаштувань скидає його, але не видаляє його з вашого облікового запису і не вимикає функцію “Локатор” / “Блокування активації”.

Якщо ви скинули налаштування з самого годинника (другий розділ цього посібника), не видаляючи його з програми Apple Watch на телефоні, вам потрібно буде перейти на сторінку “Знайти мене” в iCloud, вибрати пристрій, а потім “Видалити з облікового запису”, щоб видалити його з облікового запису і дозволити новому власнику налаштувати його. Але якщо у вас є доступ до обох пристроїв, від’єднання з програми Apple Watch на iPhone – це найшвидший і найпростіший спосіб видалити дані.

Поділитися
Exit mobile version