Як легко і просто перекладати текст у будь-яких додатках на Android?

3 хв. читання

Більшість користувачів зіткнувшись із незнайомими словами іноземною мовою копіюють їх, вставляють в перекладач і отримують готовий переклад. Але навіщо все так ускладнювати, якщо в тому ж “Google Перекладачі” є вбудована функція перекладу, яка діє в будь-яких додатках без винятку?

Пропонуємо Вашій увазі покрокову інструкцію про те, як легко і просто перекладати текст у будь-яких додатках на Android.

Як ввімкнути перекладач в додатках?

1. Встановіть додаток “Google Перекладач“, запустіть його і перейдіть в контекстне меню;

2. Тут виберіть “Налаштування” – “Переклад дотиком” і натисніть “Ввімкнути“;

3. Дозвольте додатку накладення поверх інших вікон;

4. Перейдіть в будь-програму, де є іноземний текст, виділіть його і натисніть в правому верхньому куті кнопку “Google Перекладача” – перед вами з’явиться випливаюче вікно з перекладеним текстом.

Trans

Важливо розуміти, що перекласти за допомогою описаного вище способу можна тільки текст із можливістю виділення і копіювання. З цієї причини “Google Перекладач” прекрасно підійде для переказів повідомлень на пошті, в месенджерах, на новинних сайтах. А ось забезпечити локалізацію вашої улюбленої гри, у якій відсутній переклад, із додатком не вдасться. Це пов’язано з тим, що текст в іграх зазвичай є мальованим і не підлягає копіюванню.

До речі, новий вид Інтернет-шахрайства виявили фахівці з кібербезпеки у додатку WhatsApp. Зловмисники надсилають користувачам повідомлення про отримання подарункових 1000 ГБ Інтернету у зв’язку з річницею програми, йдеться у повідомленні ESET.

Нагадаємо, понад десять нових сімейств банківських троянів виявили фахівці з кібербезпеки. Загрози володіють функціоналом бекдора та використовують методи соціальної інженерії.

Також фахівці компанії NVIDIA виявили п’ять небезпечних уразливостей в драйверах Windows для лінійок відеокарт GeForce (всі версії R430 до 430.60), Quadro (всі версії R430 до 431.70, R418 до 426.00, R390 до 392.56 і всі версії R400) і Tesla (всі версії R418).

Дослідники безпеки з групи Tencent Blade виявили в прошивці WLAN системи на кристалі Snapdragon від Qualcomm дві небезпечні уразливості, експлуатація яких може дозволити зловмиснику зламати модем і ядро Android по бездротовій мережі.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Поділитися
Exit mobile version