Власників захищених месенджерів змушують створити бекдори для стеження за користувачами

4 хв. читання
messengers iphone

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Priti Patel звинуватила компанію Facebook у пособництві розбещувачам малолітніх, наркоторговцям і терористам, повідомило видання Telegraph. За словами Патела, наскрізне шифрування допомагає зловмисникам спілкуватися між собою, тоді як правоохоронні органи не можуть отримати доступ до ключової інформації для розслідування злочинів.

На думку представників країн-учасниць розвідувального альянсу “П’ять очей”, технологічні компанії повинні додавати в роботу своїх зашифрованих продуктів і сервісів механізми, за допомогою яких уряд, діючи з відповідними юридичними повноваженнями, може отримати доступ до даних у зрозумілому людині і придатному для використання форматі.

За словами компанії Facebook, бекдор дозволяє не тільки обійти шифрування, але він також створює уразливість. Наскрізне шифрування означає, що тільки відправник і одержувач можуть читати зашифровані повідомлення. Це виключає всіх інших, навіть саму компанію. Центр урядового зв’язку (GCHQ) Великобританії в якості вирішення проблеми запропонував використовувати Ghost Protocol.

Експерт у галузі національної безпеки Ben Wizner повідомив, що використання бекдора в шифруванні піддає ризику користувачів. Наявність будь-якого бекдора передбачає його зловмисне використання злочинцями.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, що найбільш поширеним способом позбавлення від проблем з ПК є перевстановлення Windows. Однак цей процес може істотно затягнутися, якщо інсталяційний диск або USB-накопичувач давно втрачений. На щастя, вже в наступному році: наявність диска перестане бути проблемою.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, дослідник з компанії Cure53 Алекс Інфюр (Alex Inführ) повідомив, що патч для недавно виправленої уразливості в офісному пакеті LibreOffice можна обійти. Для виконання коду на системі зловмиснику досить змусити жертву відкрити шкідливий документ.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Якщо раніше при реєстрації в Instagram користувачі могли не вказувати свій вік, то незабаром все може змінитися. Користувачі, які не досягли 13 років або вказали відверто невірну дату народження (наприклад 1 січня 1905 роки), зареєструватися в сервісі не зможуть. Який максимальний вік буде допустимо для реєстрації, невідомо.

Поділитися
Exit mobile version