Google вирішила захистити користувачів Chrome від стеження

3 хв. читання
apple user 121

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах. Про це повідомляє ZDNet.

Одним з ключових нововведень став вдосконалений режим інкогніто, який тепер не дозволяє власникам сайтів визначати, хто з відвідувачів використовує його, а хто ні.

Чому Google пішла на зустріч користувачам?

Як відомо, Google давала сайтам можливість відстежувати користувачів, що використовують режим інкогніто, з метою підвищення ефективності інструменту paywall. Саме він дозволяє видавцям обмежити доступ читачів до певних матеріалів на сайті, вимагаючи оплатити їх читання. Однак користувачі навчилися обходити це обмеження, заходячи на сайт в режимі інкогніто.

Така ситуація не влаштовувала видавців, які втрачали як потенційних передплатників, що приносять їм гроші, так і можливість відстежувати, хто зайшов на сайт – справжня людина чи пошуковий бот. У результаті Google не залишилося нічого іншого, як дати творцям сайтів можливість відстежувати відвідувачів з активним режимом інкогніто.

Однак у цьому випадку самі користувачі стали незадоволеними тим, що Google порушує їхнє право на конфіденційність, та зажадали заборонити всім сайтам відстежувати факти їх відвідування.

Що ще нового?

Також в останньому оновленні Google поліпшила роботу Chrome з прогресивними веб-додатками на Android. Тепер їх стало простіше додавати на робочий стіл, а сам браузер буде частіше перевіряти їх на предмет оновлень. Якщо раніше пошук оновлень відбувався один раз на три дні, то тепер ця процедура стане щоденною. Таким чином Google хоче зробити веб-додатки більш популярною формою взаємодії з сайтами.

За словами розробників Google, їх мета полягає в тому, щоб зробити Chrome максимально зручним і швидким браузером. Тому в Chrome 76 збільшили швидкість відкриття сайтів. Відтепер користувачі оновленого браузера не бачитимуть біле вікно, яке виникає після натискання на посилання.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Також з верніть увагу, дослідник з компанії Cure53 Алекс Інфюр (Alex Inführ) повідомив, що патч для недавно виправленої уразливості в офісному пакеті LibreOffice можна обійти. Для виконання коду на системі зловмиснику досить змусити жертву відкрити шкідливий документ.

 

Поділитися
Exit mobile version